Den brittiske premiärministern Keir Starmer är i Washington för samtal med president Joe Biden om militärt stöd till Ukraina. Målet är också att ge Kiev fördelar gentemot Moskva i eventuella fredsförhandlingar.
Storbritanniens ledare och utrikesminister David Lammy är båda i Washington DC för att pressa Vita huset om att ge Ukraina ökade militära möjligheter.
Tidigare har både USA:s utrikesminister Antony Blinken och hans brittiske kollega antytt lättnader i restriktioner om hur långdistansrobotar ska få användas mot ryska mål.
– Vi står fast vid att se till att de har vad de behöver för att nå framgång, sade Blinken till reportrar i Kiev i samband med möte med Ukrainas utrikesminister Andrij Sybiha i onsdags.
Storm shadow
Inför fredagens möte sade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att "västländer är rädda för att ens säga att 'de arbetar'" på möjligheten att ge landet rätt att använda långdistansrobotar.
Både Paris och London har dock i stort sett sagt att man är beredd att ge Ukraina rätt att anfalla mål långt in på ryskt territorium. Beslutet rör roboten Storm shadow som donerats av de två länderna. Ukraina ber om att också få använda så kallade Atacms-robotar, med en räckvidd på uppemot 30 mil.
Diplomatiska källor i Washington, Paris och London uppger att en tillåtelse är en del av att ge Ukraina en fördel i eventuella fredsförhandlingar – och att sådana allt mer börjar bli en nödvändighet, skriver The New York Times.
Gagna Kiev
"Diplomater i väst diskuterar vilken typ av försvarsallians som de kan lova Ukraina så att landet kan nå en uppgörelse" med Moskva som kan gagna Kiev, skriver tidningen.
President Biden har varit tveksam att direkt utmana Moskva med risk att ett krig eskalerar utanför Ukrainas gränser. Uppgifter om att Ryssland får nya leveranser av drönare och robotar från Iran förstärker argumenten i Washington för utökade möjligheter för Ukraina att använda långdistansrobotar.
Under torsdagen varnade den ryske presidenten Vladimir Putin för att ett grönt ljus för Ukraina att slå med avancerade vapen mot mål längre in i Ryssland skulle innebära krig med Nato. "Det skulle på ett grundläggande vis förändra konflikten", enligt Putin.