Pang Anchang räddar en kvinna och hennes baby


Pang Anchang var en berömd kinesisk läkare under Norra Songdynastin (960-1127 e Kr). I sin barndom älskade han att läsa böcker och kunde lätt komma ihåg detaljer.

En gång sade hans far, som var läkare och hade ärvt släktens medicinska kunskaper, till honom att läsa ”nyckeln till de inre energipassagerna”. Men Pang Anchang vägrade och sade:
– Den boken är inte värd att läsas.

I stället studerade han intensivt andra böcker om de inre energipassagerna, som den av den Gula kejsaren, en legendarisk kinesisk kejsare, och Bian Que den tidigaste kända kinesiska läkaren (ca 500 f Kr). Han förstod snabbt teorierna. När han ännu inte fyllt 20 år kunde han diskutera teorier med andra inom området, och hans argument var alltid klara och övertygande. Hans far var förvånad över sonens intelligens.

Pang Anchang kunde använda övernaturliga förmågor för att diagnostisera sjukdomar, och han var skicklig i att använda akupunktur. Följande är en berättelse om hans ovanliga förmåga.

En gravid kvinna hade fortfarande inte kunnat föda sitt barn sju dagar efter den förväntade nedkomsten. Mediciner och andra medicinska tekniker som man försökt med hade alla misslyckats. Det verkade som om kvinnan bara kunde vänta på sin död.

På familjens begäran kallades Li Jidao in för samråd. Han var en berömd läkare och även elev till Pang Anchang. Li Jidao sade:
– Vi har ingen medicin som kan lösa det här problemet. Jag tror att akupunktur kan vara effektivt, men jag har inte de nödvändiga kunskaperna för att använda dem.

Nu hände det sig så att Pang Anchang tittade in. När han såg kvinnan sade han genast att han kunde hjälpa henne.

Pang Anchang bad kvinnans familjemedlemmar att värma hennes mage och rygg med varmt vatten. Han behandlade henne med akupunktur. Kvinnan kände en lätt smärta i magen och snart därefter föddes en liten pojke. Både mor och barn överlevde, båda friska och krya.

Kvinnans hela familjen var förbluffad och uppsluppen. De kunde inte sluta tacka Pang Anchang, och de frågade honom hur han så framgångsrikt hade behandlat henne.

Pang Anchang sade:
– Babyn hade redan kommit ut ur livmodern, men en av händerna hade av misstag tagit tag i tarmen och släppte inte taget. Av den anledningen var därför inte läkemedlen effektiva. Jag stack bara in en nål i barnets Hukou-punkt (en akupunkturpunkt som ligger mellan tummen och pekfingret) genom hennes mage. Barnet kände smärtan och drog tillbaka sin hand, och då kunde han födas. Det var inget speciellt knep. 

När de senare kontrollerade barnets högra hand, hittade de ett nålstick på hans Hukou-punkt (Tigerns mun).

Hur kunde Pang Anchang veta vad han skulle göra? Han använde en övernaturlig förmåga för att se genom den mänskliga kroppen. Hans skicklighet var verkligen enastående.

I forna tider kultiverade läkarna sig till att bli alldeles särskilda människor. Enligt forna tiders qigongteorier, kunde en person som hade kultiverat stora dygder, utveckla vissa övernaturliga förmågor, som vi nu kallar ”paranormala förmågor”.  Baserat på detta koncept, kan man förstå Pang Anchang’s övernaturliga förmågor.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29292/