Olika lagar för olika personer i Singapore?
Ng Chye Huay (vänster) och Erh Boon Tiong protesterade mittemot den kinesiska ambassaden. (Foto: Epoch Times)


Den 21 juli anklagades två personer av polisen i Singapore för att ha haft en banderoll upphängd med förtalande ord framför den kinesiska ambassaden. Dagen innan den 20 juli protesterade Ng Chye Huay and Erh Boon Tiong vid den kinesiska ambassaden mot förföljelsen av Falun Gong i Kina som pågått sedan sju år tillbaka och uppmanade till ett slut på förföljelsen. En polisman berättade för Ng att Singapore har olika lagar för olika personer.

Orden på banderollen som visades upp den dagen var: “Stoppa förföljelsen av Falun Gong i Kina”, på engelska och kinesiska. Polisen sade att innehållet på banderollen var förtalande mot den kinesiska ambassaden och kunde hämma och störa förbipasserande.

Ng kommer också att åtalas för en annan anklagelse. Den 6 juli anlände Li Lanqing, före detta vice premiärminister och tidigare chef för 610-Byrån, till Singapore för att motta en hedersdoktorsgrad från National University of Singapore från inbjudan av Singapores tidigare premiärminister Lee Kuan Yew. Den 12 juli begav sig Ng till den kinesiska ambassaden för att protestera mot Lis besök och anklagades av polisen för att visa upp en banderoll som förtalar Li Lanqing. Orden som stod på banderollen var ”Li Lanqing förföljer Falun Gong, himmelska principer kommer inte att tolerera detta”.

Ng är chockad av anklagelserna mot henne.

– Jag har hållit en fridfull protest utanför den kinesiska ambassaden i över ett år. Varför sade polisen helt plötsligt att jag har brutit mot lagarna när Li Lanqing besöker Singapore?

Hon avslöjade för en reporter att en polistjänsteman berättat för henne att Singapore har olika lagar för olika personer.

Polisen i Singapore har lämnat in stämningsansökningar mot nio lokala Falun Gong-utövare den 14 juli för att ha deltagit i en “olaglig sammankomst” på Orchard Road förra oktober. Falun Gong-utövare hävdar att de bara delade ut broschyrer till allmänheten i små grupper och hade ingen sammankomst.

Ordförande för Falun Dafa-föreningen i Singapore, professor William Huang sade:

– Vi uppmanar polisen i Singapore att dra tillbaka alla anklagelser mot Falun Gong-utövare. Böj er inte inför den kinesiska kommunistregimen för kortsiktiga fördelar.

Han fortsatte:

– Regimen lägger fram material som förtalar Falun Gong inne på den kinesiska ambassaden. Fram tills nu innehåller deras webbsida information som attackerar Falun Gong. Den kinesiska ambassaden höll till och med en utställning som förtalar Falun Gong i Singapore för att vilseleda allmänheten i Singapore. När vi hyrde platser för att hålla våra aktiviteter, kom anställda från den kinesiska ambassaden för att utöva påtryckningar mot ägaren av platsen för att inte hyra ut till oss. Singapore har dessutom en nära handelsförbindelse med Kina. Vi tror att Singapores regering har böjt sig inför Kina för ekonomiska fördelar, vilket förtrycker godhjärtade och fridfulla Falun Gong-utövare. Nyligen kom Kinas förre detta vice premiärministern och chef för 610-Byrån, Li Lanqing till Singapore för ett besök. Stämningsanklagelserna lämnades in mot Falun Gong-utövare precis efter att han åkt.

Li Langqing var tidigare chef för 610-Byrån i Kina, en Gestapoliknande organisation, och har blivit stämd för brott mot mänskligheten och tortyr av Falun Gong-utövare i USA, Frankrike, Belgien, Taiwan, Tyskland, Kanada, Nya Zeeland, Chile, Holland, Japan och Sverige. Hans namn har blivit lagts till bevakningslistan hos Royal Canadian Mounted Police, tillsammans med Jiang Zemin, Luo Gan, Li Jing och Bo Xilai. Om någon på listan försöker ta sig in i Kanada, kommer en utredning att äga rum och han kommer att åtalas av Royal Canadian Mounted Police.

Detta har hänt::

28 maj publicerade media i Singapore nyheten om Lee Kuan Yews inbjudan till Li Lanqing för att ge honom en hedersdoktorsgrad från National University of Singapore. Efteråt inträffade en serie händelser som var riktade mot Falun Gong-utövare i Singapore.

2 juni informerades Falun Gong-utövaren Nie Ge, som hade både lagligt arbetstillstånd och besökspass, plötsligt att hennes tillstånd upphävts utan någon orsak. Hon satt i häktad i åtta timmar hos polisen för att ha varit en olaglig immigrant.

14 juli informerade Singapores immigrationsverk en student, som innehar ett kinesiskt pass, Yang Yongli att han måste lämna Singapore inom tre dagar. Den 15 juni uppsköts hans avresa med hjälp av internationella människorättsorganisationer.

10 juli krävde Singapores immigrationsverk att Yang Yongli lämnar Singapore nästa dag; samma dag mottog nio utövare en kallelse att ställa sig inför rätta, från polisen som informerade dem att de anklagas för att ha deltagit i en olaglig sammankomst i Orchard Road förra oktober. Domstolsförhör var tänkt den 4 juli. Detta uppsköts senare till 14 juli.

12 juli arresterades Ng Chye Huay av polisen för att visat upp banderoller under protesten vid den kinesiska ambassaden mot Li Lanqings roll i förföljelsen av Falun Gong i Kina. I anklagelserna delgavs att Ng förtalade Li Lanqing.

21 juli på morgonen lämnade polisen in en stämningsansökan mot Ng Chye Huay och Erh Boon Tiong med anklagelserna “trakasseri genom att visa upp förtalande ord inför allmänheten”.

http://www.theepochtimes.com/news/6-7-23/44180.html