Näringslivschef fann ny dimension av Kinas kultur
Linköpings kommuns näringslivschef Magnus Pettersson fascinerades av den traditionella kinesiska kultur som Shen Yun visade upp i stadens konserthus på torsdagen. (Foto: Hans Bengtsson)


Magnus Petersson är näringslivschef i Linköpings kommun och chef för det kommunala utvecklingsbolaget Nulink. Han har rest mycket i Kina och tagit del av stora mängder kinesisk kultur, men tyckte ändå att Shen Yuns föreställning på Konsert & Kongress på torsdagen var något alldeles särskilt.

Det var hans stora kinaintresse som fick honom att gå på föreställningen.

– Jag missade tyvärr den förra som var i Linköping på grund av att jag var just i Kina, skrattar han.

En skillnad mellan västerländsk och kinesisk kultur tycker han är att den kinesiska tar lite längre tid att förstå, samtidigt som den är otroligt fascinerande och spännande.

Sitt stora engagemang i Kinas kultur beskriver Magnus Petersson så här:

– Jag brukar likna det vid att varje gång man lär sig något nytt så är det som att komma fram till tio nya dörrar och för varje dörr man öppnar har man tio nya alternativ; så är det med den kinesiska. På den tiden då vi sprang och dunkade varandra i huvudet med träklubbor så hade kineserna redan uppfunnit krutet, kommit väldigt långt inom läkekonst, kultur och teknik. Man har legat väldigt långt före sedan långt tillbaka.

Jag har ju sett mycket kinesisk kultur tidigare, men det här var faktiskt en helt ny dimension för mig, något jag inte hade upplevt förut. Jag tycker det var en otroligt stark show.

Han tycker det är lite svårt att sätta ord på vad det är för dimension showen öppnar men förklarar lite av den:

– Man visar att man har ett väldigt starkt engagemang för att kunna ha sin yttrandefrihet och sin rätt att tro på olika saker, utöva olika saker och så vidare, säger Magnus Petersson.

Kommande föreställningar:

Shen Yun Performing Arts kommer efter de tre framträdandena i Sverige att fortsätta till Norge den 10 och 11 april och sen fortsätta till övriga Europa.

Läs mer på http://www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times Sverige är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.