Mord på judiska tonåringarna kan trappa upp konflikten
Israeliska högeraktivister ses vid utposten utanför bosättningen av Maale Adumim som svar på mordet på de tre kidnappade israeliska tonåringar den 1 juli 2014 på Västbanken. 16-åringar Gilad Shaar och Naftali Fraenkel tillsammans med 19-årige Eyal Yifrachwho kidnappandes när det var på väg hem från skolan den 12 juni på Västbanken och senare hittades döda. Deras begravning kommer att ske senare den 1 juli. (Foto: Ilia Yefimovich / Getty Images)


Morden på de tre israeliska tonåringarna kan ytterligare trappa upp konflikten mellan Israel och Palestina. Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, säger att den militanta islamistgruppen Hamas kommer att få betala ett högt pris för de döda tonåringarna som kidnappades i Västbanken för två veckor sedan, rapporterar AP.

Hamas har dock varken bekräftat eller förnekat inblandning i händelsen.

Israel meddelade sent på måndagskvällen att man hittat tonåringarnas kroppar och anklagar Hamas för att ligga bakom kidnappningen.

De har varit ett hårt tryck på den israeliska regeringen att utkräva hämnd. Netanyahu säger i ett meddelande efter ett krissamtal med den israeliska regeringen att ”Hamas är ansvarigt” och ”kommer att få betala” för att ha ”kidnappat och kallblodigt” mördat de tre tonåringarna.

Israel har genomfört en massiv insatts för att hitta tonåringarna som ska ha försvunnit den 12 juni på ockuperade Västbanken. Hundratals palestinier har gripits och minst fyra har dödats av israeliska styrkor.