Moderkakan - tveksam källa till hälsa och skönhet


Hur långt är vi beredda att gå i jakten på hälsa, skönhet och evig ungdom? Ja, den frågan kan man ställa sig när rapporter når oss om att det erbjuds ansiktsbehandlingar baserade på mänskliga moderkakor och näringsexperter som rekommenderar moderkaka som hälsomedel.

I Dubai kan skönhetsmedvetna kvinnor erbjudas dyra ansiktsbehandlingar som påstås vara föryngrande. Produkterna som tillverkas av nyfödda barns moderkakor är det senaste inom hudvård på grund av dess näringsgivande förmåga, som enligt vissa hudvårdsexperter sägs kunna föryngra huden.

Enligt den brittiska hudterapeuten Mona Mirza kommer nya kunder dagligen in till hennes salong i Dubai för att få behandling eftersom ryktet har spridits om den effektiva skönhetsbehandlingen, rapporterar den australiensiska tidskriften Daily Telegraph.

– Den främsta anledningen till att moderkakan hos människa är effektiv är att den är biologiskt identisk med vår egen fysiologi, säger hon till tidningen.

Behandling med moderkaka är dock ingen ny metod hävdar man. Vissa europeiska kliniker använder redan moderkaka från häst eller får i sina behandlingar men i Mirzas behandlingar används serum från moderkakor som amerikanska tillverkare gör på efterbörden från ryska barn. Moderkakorna har getts frivilligt hävdar Mona Mirza.

Kändisar som Simon Cowell, Victoria Beckham och Jennifer Lopez ska redan ha använt sig av produkterna skriver Daily Telegraph.

Den kontroversiella behandlingsmetoden ifrågasätts dock av skeptiker som menar att det inte finns några vetenskapliga bevis som stöder påståendet att produkterna ska ha någon föryngrande effekt, skriver Daily Telegraph.

Även den engelska tidskriften Daily Mail rapporterar om intresset för moderkakor. Det har i kändisvärlden blivit populärt att äta moderkakor för dess hälsobringande egenskaper.

– Moderkakan är mer än ett vadderat hölje för ett barn. Den är rik på proteiner och järn samt en rad andra viktiga näringsämnen, säger näringsexperten Susannah Lawson till tidningen

Enligt en kines som vill vara anonym, har det blivit allt vanligare att kineser som har gott om pengar köper moderkakor för att äta.

” En moderkaka påbjuder sådana höga säljpriser i Kina att det finns rapporter om fattiga kinesiska kvinnor som blir gravida så att de kan sälja sina moderkakor”.

Det är väl känt att i Kina stjäls sedan flera år organ som tagits från levande Falun Gong-utövares kroppar och säljs till höga priser runt i världen. För de flesta är det chockerande och ett avskyvärt beteende. Men faktum är att de flesta regeringar runt i världen är väl medvetna om situationen och bara tyst ser på.

Vi vet alltså att det är en lukrativ bransch att göra affärer på människors kroppsdelar och mänskliga moderkakor. Därför känns det ytterst angeläget att människan ställer sig den livsviktiga frågan: Hur långt är vi beredda att gå i jakten på hälsa och evig ungdom?

Källor:

http://clearharmony.net/

http://organharvestinvestigation.net/