Mjölkprodukter med melamin åter på marknaden i Kina
Föräldrar till offer för det melaminförgiftade mjölkpulvret enades för att skydda kinesiska spädbarns rättigheter. (Foto: Rights Movement)


Mjölkprodukter med melamin i har återigen dykt upp i Kina. Höga nivåer av industrikemikalien hittades nyligen i produkter från fyra kinesiska livsmedelsföretag när hälsodepartementet i Guizhouprovinsen kontrollerade dem.

Enligt Information Times svartlistades fyra företag: Panda Dairy i Shanghai, Zibo Lusaier i Shandong, Tieling Wuzhou Food Company i Liaoning och Laoting Kaida Refrigeration Plant i Tangshan i Hebeiprovinsen.

Southern Metropolis Daily rapporterade att Panda Dairy, där man hittade fyra partier mjölkpulver och kondenserad mjölk med höga melaminhalter, har stängts. De andra är fortfarande under utredning.

Under skandalen 2008 erkände den kinesiska regimen att sex spädbarn dog och omkring 300 000 blev sjuka efter att ha druckit mjölk med melamin i. Ett år senare tog några företag den förgiftade mjölken som inte förstördes och packade om den eller processade den för att kunna tjäna grova pengar.

Enligt en artikel i People’s Net packade Jinqiao Dairy Company i Shaanxi om 5,25 ton mjölkpulver med melamin i och sålde det till Guangxiprovinsen i november förra året. Ompackat mjölkpulver med melamin i hittades på marknaden så tidigt som i oktober 2008, men det förseglades bara och skickades till företagets lager, det förstördes aldrig.

Chen Ligan, far till ett barn som utvecklade njursten i båda njurarna talade med Epoch Times.

– Vi har upprepade gånger ifrågasatt proceduren för att göra sig av med de melaminförgiftade mjölkprodukterna, eftersom processen inte är transparent. Det är fortfarande inte tydligt om regeringen har förstört de förgiftade mjölkprodukterna eller ej.

Jiang Yaling, som är mor till ett barn som också fick njursten, sade att regimen varken har skött övervakningen eller straffat de skyldiga. På grund av detta har melaminförgiftade produkter kommit igen in på marknaden.

En grupp föräldrar bildade en frivilligorganisation ”Home for the Kidney Stone Babies”. En av grundarna, Zhao Lianhai, greps precis innan USA:s president Barack Obama besökte Kina, anklagad för ”uppvigling och störande av ordningen”.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29059/