Man kan föreställa sig Tang-dynastin vid dess kulturella höjdpunkt
Torolf Öhman, lärare från Tammerfors, såg föreställningen Chinese Spectacular den 30 mars. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Torolf Öhman är lärare och bor för närvarande i Tammerfors. Han besökte Tampere Hall för att se showen Chinese Spectacular den 30 mars.

Öhman kommenterade speciellt ”Tang-hovets trumslagare”, vilket gjorde ett stort intryck på honom.

– Man kan föreställa sig Tang-dynastin vid dess kulturella höjdpunkt. Det är väldigt fint.

Öhman uppskattade även ”Havsnymferna” och ”Snötäckta berg, vit lotus”. I den senare,säger han, så upplevde han ”stillhet” och ”ett flöde” genom dansen, vilken han tyckte var bedårande.

– Som åskådare behöver man inte ha en så klar uppfattning om dansens historia för att ändå kunna förstå framförandena. Under en annan show skulle jag kanske titta på klockan, men här händer det hela tiden något, och man har sin uppmärksamhet. Det är mitt intryck.

Om hans allmänna intryck av Spectacular sade han:

– Det är svårt att förklara. Jag får nog säga att det finns inga bra ord att beskriva det för någon som inte har sett showen – man måste själv se den.
 

För information om kommande Divine Performing Arts föreställningar, vänligen besök . På torsdag, den 3 april, ges en extra föreställning på Cirkus i Stockholm.

Epoch Times har äran att vara sponsor för Chinese Spectacular. För att se hela rapporteringen från dess turné, var vänlig gå till engelsk version