Man i New York erbjöds 90 dollar för att förtala Falun Gong
Mao Yang stod upp för en Falun Gong-utövare i området Flushing i New York, efter att han erbjudits 90 dollar (540 kronor) för att skrika åt en Falun Gong-utövare offentligt. (Foto: Joshua Philipp/Epoch Times)


Efter att ha stått upp för en Falun Gong-utövare som attackerats i Flushing berättade Mao Yang för Epoch Times att han erbjudits 90 dollar av lokala huliganer för att göra dåliga saker emot Falun Gong.

Enligt Sho Hua, från Epoch Times och några Falun Gong-utövare, delade hon ut tidningar i gathörnet mellan 41 gatan och Main Street i Flushing då en kinesisk man kom dit och började skrika och svära åt henne på öppen gata. Då den skrikande mannen var i full gång, gick Mao Yang dit och sade:

-Om du vill ha en tidning ta en då, men om du inte vill ha en, skrik då inte åt den här kvinnan.

Sho Hua berättar att mannen då blivit arg och svurit lite till men att han sedan gått därifrån. Yang stod bredvid Hua och sade att om någon skulle skrika åt henne igen skulle han finnas där för att hjälpa henne.

Yang berättade att just före den här händelsen hade en person stoppat 90 dollar i handen på honom och sagt: ”gör någonting”.

Yang berättar att han då givit pengarna tillbaka och sagt åt honom att han inte ville ha dem.
– De ville ge mig 90 dollar för att jag skulle göra någonting dåligt, sade Yang. Jag sa till dem att om de vill ge mig 90 dollar kommer jag att köpa mig lite vin, men om ni vill att jag ska göra dåliga saker så gör jag det inte.

-Jag sa åt dem att inte göra saker som det kinesiska kommunistpartiet som alltid har ett dåligt sinne, jag kommer inte att följa dem för jag är religiös, säger Yang.

Händelsen relaterar tillbaka till mobbattackerna omkring den 17 maj som initierades av pro-kommunistiska grupper i Flushing. Attackerna började kort efter att KKP-kontrollerad media sände falska nyheter via TV till Kina och kinesiska samhällen. Nyheterna syftade till att vilseleda människor med ogrundade rykten som sade att Falun Gong-utövare skulle ha stoppat pengar från att nå jordbävningsoffren i Sichuan.

Sedan 17 maj 2008 har attackerna mot Falun Gong-utövare i Flushing förändrats till det bättre eftersom fler bofasta kommit att förstå den sanna bilden och börjat stödja Falun Gong-utövarna i området.

Översatt och bearbetad från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-25/72403