Lyckad start för polismuseum i Stockholm


Stockholmarna har fått ett nytt polismuseum och invigningen var förra helgen. 9 000 besökare kom. Syftet med museet är att ge en inblick i polisens arbete. Här kan du bland annat testa dig för att se om du är ett bra vittne och få en inblick i hur brottsutredningar går till.

Eftersom svensk polis tar emot många utländska besökare kan museet förvänta sig att de kommer på dit. I tisdags kom poliser från Sydafrika och Nicaragua på besök.

Nedan följer några händelser som rapporterats till polisen runt om i landet.

Norrbotten: Piteå
I torsdags var det kanelbullens dag. Kanske var det just kanelbullar som Västerbo Äldreboende i Piteå bakade dagen före. De bakade och bakade så till sist gick det automatiska brandlarmet igång. Polisen skriver i rapporten att endast bullarna kom till skada.

Dalarna: Tunagatan i Borlänge
Dåligt minne för ansikten hade ett par i Borlänge. De blev körda av en taxi och vid framkomsten försvann de utan att betala. Taxichauffören ringde polisen som skickade dit en patrull för att ta uppgifterna. När alla stod där kom samma man och kvinna och ville ha skjuts av taxin. Ridå.

Jönköpings län: Huskvarna
De verkar vara skötsamma, invånarna i Huskvarna. När polisen i går gjorde en trafikkontroll för att kontrollera nykterheten i trafiken på Grännavägen, fick 35 personer blåsa och alla var utan anmärkning.

Blekinge: Tving, Karlskrona
Älgar och rådjur traskar över vägarna och blir påkörda. Men även tamboskap kan smita ut från sina hagar. Vid 21-tiden på kvällen den 3 oktober kolliderade en personbil med en häst. Hästen sprang ifrån platsen men hittades senare under kvällen. Enligt uppgift ska den inte ha några skador.

Kronobergs län: Alvesta och Tingsryd
Det finns även vildsvin som korsar vägarna i Kronobergs län. En lastbil körde på ett vildsvin på riksväg 25 vid Spånen, Alvesta och i Tattamåla, Tingsryd blev två stycken vildsvin påkörda av en personbil. Inga personskador är anmälda.