Kinesiska prostituerade ofta infekterade


Över hundra så kallade massageflickor som arbetar för ett stort bastucenter i Guangzhou i södra Kina har diagnosticerats med könssjukdomar i en nyligen genomförd undersökning.

Läkare upptäckte att över 80 procent av centrets över 130 massageflickor bär på könssjukdomar, såsom syfilis, gonorré och klamydia. Fler än tio flickor har fått läggas in på sjukhus.

– Jag blev bestört när jag gick igenom deras undersökningsrapporter. Jag har varit läkare i många år, men jag har aldrig förut sett så höga siffror, sade en läkare vid sjukhuset där flickorna undersöktes.

Enligt den lokala tidningen Yangcheng Evening News är alla flickorna mycket unga, de flesta runt 20 år. Många saknar kunskap om den här typen av sjukdomar och har ibland inte ens insett att de blivit smittade.

Liksom i de flesta kinesiska städer finns i Guangzhou tiotusentals unga prostituerade. Många arbetar på underhållningsställen såsom bastus, spa-anläggningar och nattklubbar. För deras arbetsgivare är de unga flickorna endast ett sätt att tjäna pengar och hälsan är av mindre betydelse. Då väldigt få arbetsgivare skickar sina anställda på hälsokontroller är det verkliga antalet infekterade okänt.

Xia är en av de smittade massageflickorna. Hon har arbetat inom ”branschen” i tre år, först ett år på en hårsalong, sedan på hotell och bastus.

– Jag kallas för en massageflicka, men jag vet väldigt lite om massage. Ingen av oss vet vad riktig massage är, säger Xia. Hon berättar att ställen hon arbetat på har tränat flickorna i hur de ska servera kunder och erbjuda sexuella tjänster.

Översatt från version