Juvelerare: ”Shen Yun visar sanningen och talar till vårt innersta”
Yunee och Tony Boujida såg Shen Yun Performing Arts i delstaten North Carolinas huvudstad Raleigh den 24 januari. (Foto: Sherry Dong/Epoch Times)


När juvelerare Yunee Boujida såg Shen Yun Performing Arts blev hon mycket berörd.

– Den fick mig att gråta. Tenoren fick mig att börja gråta, tårarna bara rann. När man hör något som är sant så reagerar kroppen och själen automatiskt, sade Yunee Boujida.

Hon förklarade närmre vad hon menade med ”sanning” i det här fallet: under livets gång stöter man på saker som är sanna och saker som inte är det.

– Ingen annan kan tala om det för dig, bara ditt hjärta kan tala om det.

Denna andliga respons som Yunee Boujida och många andra som sett Shen Yun har berättat om, kan kanske förklaras med att fanns en djup andlighet i Kinas gamla civilisation.

Men den 5 000-åriga traditionella kinesiska kulturen var nära att gå förlorad under kommuniststyret. Nu har Shen Yun återfört denna lysande kultur till mänskligheten genom dans och musik, skriver de på sin hemsida.

En gång var Kina känt som det himmelska kejsardömet, och det sägs att kulturen fördes ner från himlen. Det här slog an en sträng i Yunee Boujida, som ursprungligen kommer från Sydkorea. Hon berättade att man i hennes land visar stor respekt för ”allting – natur, människor – allt som Gud har skapat”.

Hon upplevde att de andliga principerna i föreställningen gällde för alla, oavsett religion eller kulturell bakgrund.

– Gud ville att vi bara ska göra gott, för när slutet kommer börjar ett nytt liv, tror jag.

Fred, sinnesro och övertygelse

Sångerna ”Mission” framförd av sopranen Tianling Song och ”Life is Fleeting” av tenoren Tian Ge, gjorde ett starkt intryck på Yunee Boujida.

– Man känner sig lugn och mer tillfreds och säker på vad man borde göra med resten av sitt liv, sade hon.

Hon vill leva ett fridsamt och harmoniskt liv med andra och bara göra goda gärningar. Hon tog upp teorin om yin och yang:

– Det finns en mörk sida, en ljus sida, så lev positivt. Lev positivt, oavsett vad som händer. Var bara positiv, sade hon.

Livet är bara en busshållsplats

Den sista scenen i föreställningen kallad ”Hope for the Future” gjorde stort intryck på Yunee Boujida.

Enligt programmet handlar berättelsen om en gammal tanke att vi alla har vårt ursprung i himlen, och genom att vara goda människor kan vi till slut hitta tillbaka till vårt sanna hem.

– Det handlar om karma. Om man är god får man det bra men om man är dålig får man betala för det. Gud ger oss ett val: göra gott eller göra ont, det är vårt eget val, man är fri att välja, sade hon.

Hennes man Tony Boujida, höll med om att föreställningen var bra, och sade att den visade honom skönheten i det riktiga Kina. Och det var något helt annat än de begränsade intryck han fått från nyhetssändningar.

Precis som sin fru kunde han ta till sig det andliga i föreställningen genom sin egen tro. Han sade att föreställningen övertygade honom om att livet i den här världen bara är en övergång.

– Det här livet är bara en busshållplats … det väntar en annan värld i nästa liv.

Sherry Dong och Nataly Teplitsky rapporterade

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen.

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève i Schweiz 25 – 28 februari, och kommer till danska Århus 12 – 13 april.

För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.