Jordbävningen skakar om San Diego
Jordbävningen den 6 april i Baja Kalifornien. Jordbävning i södra Kalifornien den 7 juli mätte 5,4 på Richterskalan. Epicentrum för jordbävningen var 48 km söder om Palm Springs. (Ivan Cruz / AFP / Getty Images)


En jordbävning inträffade i södra Kalifornien onsdagen den 7 juli, och skalvet kunde kännas av invånare i Los Angeles och San Diego, och efterskalv var märkbara så långt bort som i Las Vegas.

Enligt USA:s Geologiska Undersökningar inträffade skalvet klockan 16:53 lokal tid i Kalifornien och uppmättes till 5,4 på Richterskalan.

Epicentrum för jordbävningen var cirka 48 km söder om Palm Springs och cirka 96 km norr om San Diego.

Suzie Zhu, expedit på ett apotek i San Diego, berättar att hon först hörde ett lågt dån nerifrån marken, som efterhand blev starkare och starkare.

– Hela apoteket, inklusive hyllorna, började skaka och en del varor började falla från hyllorna, sade Zhu.

Hon berättade att kunderna såg panikslagna ut men det varade nog bara i ungefär fem sekunder, vilket var en lättnad då det finns en rädsla för att det skulle kunna vara nästa stora skalv, tillade hon.

Förra gången det var en jordbävning skakade huset mer och det varade längre. Kunder sprang ut ur byggnaden då, men ingen sprang ut den här gången, sade Zhu.

Vira Yu som befann sig vid ett köpcenter sade:
– Stolen dansade rock ‘n’ roll.

Den lokala tidningen Las Vegas Sun rapporterade att lokalregeringens byggnad ”gungande” och tjänstemän vid University of Nevada, Las Vegas, sade att de också kände av skalvet. Las Vegas ligger 370 km från jordbävningens epicentrum.

Översatt från engelska http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38732