loadingMarcus Olsson inledde målskyttet för Halmstad. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Marcus Olsson inledde målskyttet för Halmstad. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Fotboll

Halmstads succéstart – hakar på i toppen

Karl Sundström/TT

Sex matcher. Tolv poäng. Halmstad har fått en strålande start på säsongen och hakar på i toppen bakom Malmö FF. Borta mot Värnamo blev det seger med 3–1.

Matchen spelades på Påskbergsvallen i Varberg då gräset på Finnvedsvallen återigen underkänts. Då bjöds Halmstad-fansen som gjort resan norrut längs västkusten på en riktig drömstart.

I den 5:e minuten: Marcus Olsson högg på ett inlägg och dundrade in 1–0.

I den 6:e minuten: Naeem Mohammed höll sig framme på ett inspel och stötte in 2–0.

Och innan halvleken var över hade Mohammed hunnit med att göra ytterligare ett mål – på assist från Olsson.

– Det var en bra första halvlek. Jag tycker att vi börjar jättestarkt, sade Olsson till Discovery .

Värnamo spräckte sin målnolla i den andra halvleken då Viktor Bergh tryckte in en reducering i krysset. Men för Halmstad var segern, 3–1, aldrig särskilt hotad.

Resultatet gör att Halmstad – åtminstone tillfälligt – ligger tvåa i den allsvenska tabellen bakom Malmö.

Hur bra är Halmstad i år, månntro? Lagets Joel Allansson ger sin syn på saken:

– När vi har energi och alla är på plats, då är vi bra. Men sen behöver vi jobba på vissa andra delar i spelet, exempelvis bollinnehav på deras planhalva och sådana bitar för att få mer vila. Vi kämpar på och gör vår grej bara, säger han till Discovery efter matchen.