Hackare hotar attackera brittiska regeringens webbplatser
Hackare från den franska föreningen Degenerescience besöker Wikileaks webbplats den 9 december. Dessa hackare har beslutat att stödja Wikileaks med ett särskilt synkroniserat nätverk av spegelwebbplatser, exakta kopior av Wikileaks ursprungliga sidor. (Foto: Philippe Huguen / Getty Images)


En grupp hackare hotade på söndagen att attackera den brittiska regeringens webbplatser om Wikileaks grundare Julian Assange utlämnas till Sverige, enligt tidningen The Telegraph.

Grundaren av Wikileaks, Julian Assange, sitter för närvarande fängslad i Storbritannien i väntan på att förhöras inför utlämningen. Han är efterlyst i Sverige för anklagelser om sexuella övergrepp.

Hackarna som kallar sig ”Anonymous”, har redan attackerat andra webbplatser som de anser vara emot Wikileaks.
Hackare attackerade MasterCards hemsida i söndags. Bolaget meddelade i förra veckan, tillsammans med andra företag såsom PayPal och Visa Europe, att de skulle stoppa donationstransaktioner till Wikileaks.

Anonymous är en löst organiserad grupp som består av hackare och andra Internetanvändare runt om i världen.
De använder Twitter och andra Internetforum för att kommunicera om vilka webbplatser de ska attackera. Deras metod är att överbelasta den aktuella webbplatsen med information så att att platsen tillfälligt måste stängas ner.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/47385/