Generalsekreterare för Amnesty: Kulturell show som återspeglar hårt arbete, talang och kreativitet
Alex Neve, styrelseledamot av Order of Canada och generalsekreterare för Amnesty International i Kanada, vid Divine Performing Arts sista show i Ottawa på söndagen. (Foto: Samira Bouaou /The Epoch Times)


Alex Neve, styrelseledamot i Order of Canada och lovprisad för sitt stöd för mänskliga rättigheter, såg Divine Performing Arts sista show i Ottawa på söndagen.

– Den är majestätisk, färgrik och mycket imponerande. Den återspeglar hårt arbete, talang och kreativitet sade Neve som även är generalsekreterare för Amnesty International i Kanada.

Innan han tog den ledande rollen för Amnesty arbetade Neve på invandrarverket. Han har kandidatexamen inom handel, jur. kand. från Dalhousie och jur.kand. i specialicering på internationell lag om mänskliga rättigheter.

– Alla dansnumren är fängslande. Jag tror inte jag skulle kunna välja någon framför en annan, de hade var och en något speciellt att bidra med, sade han.

– Det finns självklart ett kraftfullt budskap om traditionerna i kinesisk kultur och kopplingarna mellan dagens verklighet och kulturella traditioner för femtusen år sedan, sade Neve.

– Jag tycker att det finns ett viktigt budskap om mångfalden i Kina och det faktum att Kina är en nation som består av många kulturer och många traditioner, som alla borde och behöver hyllas, och det fanns en påtagligt stark påminnelse om det faktum att det i Kina finns en annan verklighet också, vilken är brotten mot mänskliga rättigheter och förföljelse.

Neve syftade på dansen kallad ”Förföljd på en helig väg” som berättade historien om en far som är förföljd för att han utövar Falun Gong.

– Brotten mot de mänskliga rättigheterna är utbrett i hela Kina och påverkar många människor, men övergrepp mot Falun Dafas efterföljare har varit ett stort bekymmer i många år, sade Neve.

– Jag tror att detta nummer var en kraftfull påminnelse om att det finns mycket mänsklig uppoffring beträffande denna fråga. Det handlar inte bara om politik som vi påmindes om i berättelsen när en enskild person har felaktigt gripits och utsatts för brutalitet och tortyr, och slutligen döden – det påverkar många människor.

Neve sa att han njöt av kombinationen av kinesiska och västerländska instrument i Divine Performing Arts orkester. Effekten av showens digitala bakgrund beskrev han som ”slående” vilken gav en animerad scensättning för varje nummer.

The Divine Performing Arts 2009-års världsturne var slutsåld i Ottawa och fick stående ovationer på varje föreställning. Showen kommer att gå vidare och spela två föreställningar på Waterloo och vidare till Toronto där de befinner sig mellan den 8 – 14 januari.

The Epoch Times är stolta sponsorer av Divine Performing Arts 2009-års världsturne. Se www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>för mer information.


Översatt från engelska:


Mest Lästa