Fei Tian Academy of the Arts öppnar sina dörrar i Kalifornien
Elever övar kalligrafi i Fei Tian Academy of the Arts California. (Foto: Epoch Times)


Det nyetablerade Californian Fei Tian Academy of the Arts i San Fransisco hade öppet hus den sista april. Skolan har en förstklassig fakultet och en fin anläggning för dans, musik och konst.

Rektor Fengxuan Cao berättade om danssalen, som har konstruerats och utrustats enligt den högsta standarden så att eleverna kan träna i en säker miljö.

Trent Fechter som är gymnastiklärare från San Fransiscos skolområde kommenterade skolan.

– Jag är förvånad över att skolan har sådan högkvalitativ utrustning. Det är av världsklass, jag har aldrig sett någon bättre.

Han tror att många lärare kommer att ta dit sina elever, inte bara på grund av den utmärkta utrustningen, utan också för att få dem att lära sig traditionell kinesisk kultur och dans.

George Tu från National Chung Hsing universitets studentförening i norra Kalifornien är dansare inom genren ballroomdans. Han tyckte att Californian Fei Tian Academy of the Arts var imponerande.

– Utrustningen är A plus, lärarkollegiet är i världsklass och läroplanen passar olika åldersgrupper.

Philip Lee som är avdelningschef på Taipeis ekonomi- och kulturkontor i San Fransisco talade varmt om skolans bidrag för att främja klassisk kinesisk konst och kultur och han hoppades få se fler Fei Tian akademier runt om i världen.

Rektor Fengxuan Cao berättade att de flesta av lärarkollegiet kommer från den världsberömda Shen Yun Performing Arts.

Fei Tian Academy of the Arts tillhandahåller den mest integrerade, noggranna, engagerande och enastående träningen i klassisk kinesisk dans. De har producerat många professionella dansare under senare år.

Hon konstaterade också att Fei Tian Academy of the Arts inte bara undervisar i äkta klassisk kinesisk dans utan även betonar traditionella kinesiska värderingar och kultur.

Cecilia Xiong, danslärare vid California Fei Tian Academy of the Arts, har varit en ledande dansare i Shen Yun Performing Arts och har turnerat runt i världen med Shen Yun i flera år.

Hon kommenterade;

– Danserna i Shen Yun visar ren sanning och medkänsla och bär ett budskap om hopp och skönhet.

Hon förklarade att klassisk kinesisk dans är fantastiskt på så många sätt, såsom de eleganta rörelserna och mångfalden av tekniskt svåra hopp, vändningar och snärtar. Ännu viktigare är att den är djupt rotad i den fem tusen- åriga traditionella kinesiska kulturen. För att bli en bra klassisk kinesisk dansare måste man också lära sig den traditionella kinesiska kulturen väl.

Cecilia Xiong berättade att hon önskar främja traditionell kinesisk kultur genom sin undervisning, något som hon tycker är väldigt inspirerande och roligt.

Skolan har utarbetat ett brett utbud av sommarkurser för barn över 9 år. Kurserna består av till ena hälften intensivträning i klassisk kinesisk dans och till andra hälften akademiska ämnen som engelska, matematik, och traditionell kinesisk kultur.

Rektor Cao berättade att kurserna i traditionell kinesisk kultur är unika. Kurser som kinesisk historia, kinesiska idiom och allusioner, gamla kinesiska dikter och musik, kalligrafi och broderi har lockat entusiastiska föräldrar och elever.

Eleverna kan välja mellan två sommarkurser. Den första terminen pågår från den 21 juni till den 23 juli, den andra från den 26 juli till den 20 augusti. Det finns två olika alternativ, man kan gå antingen halv dag eller heldag. Skolan kommer att erbjuda mat och husrum för elever som inte bor i närheten.

Fram till att sommarens kurser startar kommer det att finnas två kurser efter skoltid på vardagar, mellan 16.30 och 18.30 och mellan 18.30 och 20.30 (lokal tid).

For mer information, besök hemsidan, http://www.feitian-california.org /class_schedule.html.

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34819/