Evolutionsteorin: Verklighet eller fantasi?
Den här modellen av fågeln Archaeopteryx har fjäll på huvudet, trots att forskarna aldrig hittat fjäll i fossilet. (Med tillstånd av Carl Werner)


Varifrån kommer vi? Ur evolutionen? Är vi Guds skapelse? I åratal har forskarna hävdat att de har fossil som utgör starka bevis på evolutionen. Men biologen, läkaren och tv-producenten Dr Carl Werner från Missouri vågade ifrågasätta detta.

Samtidigt som Charles Darwins ”On the Origin of Species” 150-årsjubilerar (24 november 1859) gav Dr Werner nyligen ut de två första böckerna och en dokumentär från sin serie där han utmanar Darwin – ”Evolution: The Grand Experiment”.

Hans år av sökande efter sanningen om evolutionen började med en vadslagning på college.

– Jag läste medicin på college och en kompis utmanade mig i evolutionsfrågan. Jag trodde på evolutionen, säger Dr Werner.

– Han sa att kemins lagar utesluter att livet skapar sig själv och han praktiskt taget utmanade mig: ”Hur skulle detta ha kunnat ske om evolutionen går emot våra normala vetenskapliga principer”. Jag behövde verkligen tänka ordentligt på det och insåg att han hade rätt om kemins lagar.

Sedan dess har Werner varit på vad han kallar ”ett livslångt äventyr”. Han läste och forskade på alla ämnen han hittade som har med evolution att göra, inkluderat geologi, biologi, paleontologi, biokemi och kosmologi. Efter arton års undersökande kände han att han och hans fru var redo att påbörja en serie experiment för att testa Darwins väl accepterade teori.

De kommande tio åren, från 1997 till 2007, reste de till de mest framstående muséerna och utgrävningsplatserna över hela jorden, intervjuade världens ledande forskare och fotograferade tiotusentals fossil i original samt de fossillager där de hittats.

– I början var jag mycket förvirrad av ämnet. Vad är sant? Är evolutionen sann? Eller är den inte det? Men på slutet har jag fått en sådan tillfredsställelse nu när jag förstår vilka problemen är i evolutionsteorin och hur det fungerar, säger Werner.

Hellre än att besvara om evolutionsteorin är sann eller falsk presenterar Werner i sin dokumentär problemen och ger tittarna själva chansen att avgöra.

Forskarna har sett ett fossil av Rodhocetus, ett fyrbent djur med en valstjärt, som det bästa beviset på evolutionen.

Men när Werner reste för att själv se fossilet såg han inga fossil av stjärten på Rodhocetus. När forskaren som la till svansen på Rodhocetus i museidiagrammen tillfrågades erkände han att Rodhocetus inte hade någon valstjärt eller simfötter.

Andra problem som Werner pekar ut inkluderar en forskare som sätter en dinosauriesvans på en fågel och muséer som sätter fjädrar på en dinosaurie, fjäll på ett fågelhuvud och mänskliga händer och fötter på Lucy, det fossil som är allmänt känt att ha varit en apmänniska.

I korthet menar han att trots att muséernas planscher som visar evolutionen antyder att evolutionen är sann, saknar diagrammen bekräftande bevis.

– I princip stred det jag läste i läroboken på college emot det jag fick erfara i fält när vi gjorde intervjuer med forskarna. Så det var en stor skillnad mellan det som står skrivet och verkligheten, säger Werner.

– Det saknas uppriktighet på universiteten i det här ämnet. På sätt och vis är det ett slutet ämne. Forskare är ovilliga att diskutera det öppet eftersom de är rädda för återverkan.

För att köpa Dr Werners böcker och för mer information, se

www.TheGrandExperiment.com/.

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25518/