EU kan ge Grekland mer tid för att betala sina skulder
Grekiska premiärministern George Papandreou talar på Ekonomikonferensen i Aten den 17 maj 2011. EU-tjänstemännen tog upp frågan om en begränsad omstrukturering av Greklands ökade skuldbörda. (Foto: AFP/Aris Messinis)


Grekland kan ges mer tid att betala tillbaka sina ökade skulder, sade EU-tjänstemän på tisdagen. Greklands skuld har nått sådana proportioner att många frågar sig om landet någonsin kommer att kunna betala tillbaka.

Förra året injicerade ett europeiskt krispaket redan 78 miljarder euro i Greklands krisdrabbade ekonomi. Men åtgärden har inte uppnått målet att återuppliva den grekiska ekonomin.

För närvarande har landet fortfarande ett budgetunderskott på över 9 procent, vilket är 2 procent över den tillåtna gränsen som överenskommits enligt villkoren i räddningspaketet. Och det är tre gånger högre än den maximala ersättningen för budgetunderskotten enligt EU-standard.

”Om Grekland gör alla dessa insatser då måste vi se om det är möjligt att göra en mjuk omstrukturering av den grekiska skulden. Jag är starkt emot en större omstrukturering av den grekiska skulden”, sade ordföranden för euroområdets finansministrar Jean-Claude Juncker, enligt webbtidningen Eurotribune.

På tisdagen enades finansministrarna i euroområdet och Internationella valutafonden om ett 52 miljarder euros finansiella stödpaket till Portugal.

Översatt från” target=”_blank”>