"En harmonisk kombination av gammalt och nytt"
Doktor Svend Kier såg Shen Yun på premiären i Åhus. (Foto: NTDTV)


När Shen Yun återvände till Århus för andra året i rad denna regniga långfredag satt läkaren Svend Kier i publiken. Han ansåg att föreställningen hade ett viktigt budskap.

Årets premiärföreställning i norden framförde Shen Yun Performing Arts Touring Company på Musikhuset i Århus, som med sina 300 000 invånare är Danmarks näst största stad. Artistgruppen, som har sin bas i New York, visar upp traditionell kinesisk kultur och har kommit att bli älskad världen över för sina starkt berörande dans- sång- och musiknummer.

Svend Kier, som är verksam som läkare i en närbelägen stad, tyckte att Shen Yuns scenkonst var ”väldigt, väldigt fint”.

– Den har så många olika, väl sammansatta aspekter – såväl dans som multikulturella element. Samtidigt framfördes allting så väldigt bra, otroligt välkoordinerat! Koreografin var mycket, mycket bra, och svår! Minsta lilla felsteg skulle synas direkt, så det är mycket väl framfört, sade han.

Kiers personliga favorit var den etniska Miao-dansen.

– Den hade en traditionell aspekt med silversmycken och var samtidigt mycket väl koreograferad – smyckenas ljud samspelar med musiken, mycket bra gjort! På sätt och vis är det en harmonisk kombination av gammalt och nytt.

Även det tibetanska inslaget tilltalade honom lite extra, liksom dansnumret ”Böljande siden”, i vilket dansöserna skapar en illusion av vatten med böljande sidentyger.

– Intressant, färgrikt och mycket njutbart! tyckte han om showen som helhet.
Han ansåg även att föreställningen framförde ett viktigt budskap om situationen i dagens Kina.
– Vi får inte höra så mycket av den sidan av Kina, jag tror att vi får mest Fastlandskinas synsätt hit, sade han. 

(intervjuad av New Tang Dynasty Television)

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org Shen Yun Performing Arts gör ytterligare ett framträdade i Århus den 3 april innan de anländer till Sverige.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5 april klockan 14.30, 6 april klockan 19.30 och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30. 

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org/