En död och minst 30 andra personer hittades i fraktcontainer i England
Presskonferens i Essex angående människor i transportcontainer. (Bild: Skärmdump)


En man är död och över 30 andra har förts till sjukhuset efter att hamnarbetare vid Tilburyhamnen i Essex, England, upptäckte dem i en container.

Enligt BBC var personerna inne i transportcontainern kraftigt uttorkade och nedkylda. Polisen i Essex säger att de behandlar utredningen som mord.

"Personalen här i hamnen hörde skrik och bankningar”, sade överintendent Trevor Roe som tror att de 35, vuxna och barn, kommer från den indiska subkontinenten.

Flera rapporter tyder på att personerna upptäcktes någonstans mellan 07:00 och 08:00 efter att ett fartyg från Belgien med 50 containrar hade lagt till.

Enligt Daily Mirror har människorna från containern förts till tre lokala sjukhus. Tjänstemännen skickade enligt rapporter "sju ambulanser, två snabbinsatsbilar, ett fordon för patienttransporter, två tullchefer, två läkare och en insatsstyrka till området."

Medan tjänstemän fortsätter att utreda händelsen säger de att de fått problem på grund av språkbarriärer.

Tidningen The Guardian har citerat intendent Roe som sade, "..några av de svårigheter kring vissa av frågorna beror på att vi inte kan tala och kommunicera med dem".

Till följd av oron kring det förödande utbrottet av ebola i Västafrika, har vissa nyhetskanaler undrat om möjligheten av en ebolarisk, trots att tjänstemännen sagt att personerna som hittades i containern troligen är från Indien.

ITV har rapporterat att folkhälsomyndigheten i England inte har funnit någon risk, och "skulle ha informerats mycket snabbt "om det fanns anledning till oro.

The Independent citerade en talesman från folkhälsomyndigheten i England som sade: "Om det vore ebola, skulle vårdpersonalen, som är så alerta nu, vid minsta tecken och symtom på ebola, ha informerat oss omedelbart."