Det är på grund av dig
Poinsettia (Foto: Mingguo/Epoch Times)


Det var en gång ett litet hus som låg i en stor trädgård. Där bodde en blind gammal man. Han ägnade all sin tid åt att ta hand om blommorna och växterna i trädgården. Trots att han inte kunde se någonting blev hans växter väl omhändertagna. Trädgården lyste av färger året runt.

En dag gick en man förbi trädgården och häpnade över dess vackra blommor. Han frågade den blinde gamle mannen:
– Varför gör du detta? Du kan ju inte se hur vackra blommorna är!

Den blinde gamle mannen skrattade och sade:
– Det finns fyra orsaker.
Ett – jag gillar trädgårdsarbete.
Två – jag kan röra vid mina blommor.
Tre – jag kan känna doften av dem.
Beträffande den fjärde orsaken så är det på grund av dig!

-Mig? Men du kände ju inte mig före det här, sade mannen.

-Du har rätt, men jag vet att det finns personer som du som skulle komma förbi trädgården vid en viss tidpunkt och bli förtjusta i de vackra blommorna. Och jag fick en pratstund med dig som ett resultat.

http://en.epochtimes.com/news/8-4-3/68500.html


Blomgrind (Foto: Mingguo/Epoch Times)

Blomgrind (Foto: Mingguo/Epoch Times)