Demokratikämpe kände “gudomlig energi” under Shen Yuns föreställning
Liu Gang (till höger), kinesisk dissident och tidigare ledare för demokratirörelsen 1989, tillsammans med vännen Lu Dong, språkrör för Kinas kristdemokratiska parti, såg Shen Yun Performing Arts på Lincoln Center, David H. Koch Theater i New York den 23 juni. (Foto: Pan Meiling/Epoch Times)


Liu Gang, en kinesisk demokratiaktivist, hade en stark upplevelse när han såg Shen Yun Performing Arts vid Lincoln Center David H. Koch Theater den 23 juni.

Han berättade om hur han kände att en “gudomlig energi” fyllde hans kropp under hela föreställningen, vilket gav honom styrka att möta framtiden.

– Vid denna period av mitt liv när jag möter så stora svårigheter, kom jag hit för att söka stöd från det gudomliga; för gudomlig kraft. Idag hittade jag det, sade Liu Gang.

Han överraskade också med en ovanlig jämförelse som de flesta andra i publiken skulle ha svårt att relatera till; att han inte någonsin gråtit då han fick el-chocker med elektriska batonger i kommunistiska fängelser, eller då hans mor och far dog, eller vid ankomsten till USA, eller då han förbjöds att återvända till Kina.

– Denna föreställningen idag på scenen använde verkligen det gudomliga språket; den visade framför våra ögon godhet och ondska, och när jag såg de där ligisterna från kommunistpartiet med hammare och skära på ryggen attackera utövarna av “sanning, godhet, tålamod” då brast jag ut i gråt.

Han syftade på de scener som skildrar religiös förföljelse i dagens Kina.

– Samtidigt, genom detta framträdande, kände jag verkligen kraften hos det gudomliga. Till exempel i Tangdynastins trumslagare fylldes hela min kropp med energi. Inför sanning, godhet, och tålamod, kollapsar de onda krafterna vid första slaget. När jag såg den tibetanska dansen var det som om gudomlig energi sändes ut från golvet. Jag fylldes från fötterna till huvudet. Mitt hjärta fylldes. Det var en verklig upplevelse av gudomlig energi – detta är vad jag kände idag.

Liu Gang har sett Shen Yun förut, och även om han känt att det var “vackert” och “sant”; var det just idag han kände att det “verkligen skakade om något i mitt hjärta”. Idag kände han tydligt att “dessa verkligen är de enastående traditionerna hos vår kinesiska kultur”.

Han sade att Shen Yun “får mig att känna som om den för oss alla tillsammans”.

Liu berättade att han för närvarande mitt uppe i att komma till rätta med det faktum att han tror att hans tidigare fru var en spion som skickats av det kinesiska kommunistpartiet (KKP) för att övervaka honom. Hans påståenden har orsakat en uppståndelse bland den kinesiska demokratirörelsen utanför Kina.

– Just mitt i denna svårighet kom jag hit för att se Shen Yun, för att söka efter kraft från gudarna, och idag kände jag verkligen att det gudomliga fyllde hela min kropp med energi, sade han.

Hans avslutande reflektion var att inför KKP:s brutala förtryck av det kinesiska folkets rättigheter, kontroll av media, och psykologisk manipulation, är det enda hoppet för det kinesiska folket en sådan gudomlig kraft som porträtteras i Shen Yuns föreställning.

– Detta kan leda det kinesiska folket ut ur det nuvarande dödläget, och leda oss mot hoppet.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.