Cellisten Christine Walevska om Shen Yun: "Absolut det största”
Christine Walevska och hennes älskade instrument. (Foto: Dayin Chen)


Cellisten Christine Walevska, också känd som ”Goddess of Cello”, såg Shen Yun Performing Arts på Lincoln Center David H. Koch Theater den 25 juni.

Hon angav tonen på lördagskvällens framträdande av klassisk kinesisk dans, sång och musik med orden:

– Helt fenomenalt.

Den unika presentationen var ett handplockat urval av ”det bästa från de bästa” föreställningarna sedan New York-baserade företaget grundades för fem år sedan.

– Detta är spektakulärt; det absolut största av de stora; allt var underbart, sade Walevska efter föreställningen.

Ofta kallad för Gudinnan av Cello har Walevska förbluffat sin egen publik under de trettio år hon gett konserter över hela världen.

Hon öste beröm över Shen Yuns alla dansare, musiker och sångare, som hon känner sig ”välsignad” över att ha fått återse i New York ännu en gång detta år.

Shen Yun har som mål att återuppväcka Kinas forntida gudomligt skapade kultur, som mänskligheten till stor del har förlorat under de 60 åren av kommunistiskt styre i Kina.

Föreställningen visar dansare i vackra kostymer, koreograferade att matcha de digitala bakgrunder som skildrar historier baserade på heroiska legender, folktro och samtida berättelser. Föreställningen backas upp av Shen Yuns orkester som kombinatnerar kinesisk och västerländsk komposition. En trio av sångare och solistmusiker avslutade kvällen.

– Vi är i synnerhet välsignade här i New York, eftersom jag förstår att de tre föreställningarna, de tre kringresande föreställningarna, har tre huvuddansare här; det var verkligen överväldigande, så underbart och spektakulärt, säger hon entusiastiskt.

– Vokalisterna var helt underbara. Jag tror att alla här inser att de har sett någonting härligt, sannerligen lysande, och godheten hos alla dessa fantastiska människor är verkligen storslagen.

Walevskas exceptionella celloframträdanden har erkänts av många kompositörer, såsom Aram Kacaturian, Ferde Grofe och Ennio Bolognini, vilka har dedikerat verk till henne. Den senare ville att endast hon skulle spela cello i hans kompositioner. Walevska har spelat med otaliga topporkestrar runt om i världen.

Lsa Ouo och Kay Rubacek rapporterade.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.