Boracay – en paradisö
Boracay är berömt för sina fantastiska stränder. (Mingguo/The Epoch Times)


Stränderna i Boracay har röstats fram som de bästa i världen flera gånger om och det är bara en av tusentals anledningar till att invånarna och besökarna aldrig förlorar sin begeistring över detta obetydliga paradis på jorden.

Boracay lockar med sin skönhet och passar de flesta. Det är ett utmärkt val för alla från barnfamiljer till företag som vill stimulera och uppmuntra sina anställda.

Nyligen stod Boracay värd för en tre dagar lång tillställning på sin nyaste anläggning, Boracay Tropics. Fay Lugue som är marknadschef för webbplatsen asiatravel.com, kom dit tillsammans med en mediagrupp och flera andra resebyråer till anläggningen.

Som en del av Panay Island,Visayas, började Boracay bli populärt för cirka trettio år sedan. Då fanns det endast några få rum för dem som ville stanna över och få matställen. Det intressanta är att de som från början uppehöll sig på ön och började göra affärer där, upphörde med det när turtistboomen kom.

Boracay är en mångsidig destination och kan vara rena drömmen för dem som vill ta det lugnt och bara njuta av strandliv och det vackra landskapet. Men för de mer aktiva erbjuder den soliga ön oändligt med adrenalinhöjande aktiviteter och nattlivet pulserar för högtryck. Besök Hey Jude och Summer Place om du fortfarande vill hålla igång vid 3-tiden på morgonen.

Medan vi var på Boracay, besökte vi flera golfbanor. I själva verket är ön fullproppad med ställen som försöker locka dit en med olika erbjudanden, att alla valmöjligheter kan kännas överväldigande.

För att komma till Boracay, får man först ta flyget från Clark Airbase utanför Manila till Caticlan. Det är en flygtur på 35 minuter. Sedan går båtar från Caticlans hamn ut till ön och det tar cirka 15 minuter. Trehjulingar är det huvudsakliga transportmedlet på ön.


Bangka, en båt som ser ut som en vattenspindel, är ett idealiskt transportmedel för snorkling och dykning. (Mingguo/The Epoch Times)

Bangka, en båt som ser ut som en vattenspindel, är ett idealiskt transportmedel för snorkling och dykning. (Mingguo/The Epoch Times)

Boracay Tropics Resort Hotel ligger tillgängligt nära Boat Station 2, och på bra gångavstånd från både den berömda stranden White Beach och shoppingcentrat D’Mall. Det två år gamla Triple A resort hotel är 2900 kvadratmeter stort och de är stolta över sin fem-stjärniga servering för både företag och fritidsgrupper.

Det Saudiarabiskt familjeägda hotellet, består av två vingar med tre våningar och 50 rum, som är fördelade på superior, deluxe, familjerum och sovsalar beroende på antalet gäster. Hyddorna – juniorsviter och sviter – är det bästa alternativet om man vill ha det mer privat.

Varje rum har en egen uteplats med trädgård, som vetter mot den njurformade poolen. Den är perfekt för lättare måltider och en bekväm plats för privata stunder.

Tropical restaurant serverar orientaliska och internationella favoriter; i The Bar, serveras fina viner, lättare alkoholhaltiga drycker och cocktails; i Nail Salon blir man bortskämd; i Nature Spa kan man få olika behandlingar; KTV och spelrum. The business center kan serva upp till 150 gäster och ordna lämpliga lokaler för alla tillställningar.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-7/67165.html