De val vi gör i mataffären är inte alltid de bästa för att ge oss de näringsämnen vi behöver för en hälsosam livsstil. Processade livsmedel fulla med kemikalier fyller hyllorna. Här följer tips på åtta bra livsmedel som kan läka kroppen.
Tyvärr saknas näring i många av de livsmedel som produceras, på grund av de odlings- och skördemetoder som används. Så vad kan man göra för att få i sig vad som behövs i den dagliga kosten? Titta närmare på de här åtta livsmedlen som kan hjälpa hela kroppen att läka.
Aloe Vera
Aloe Vera innehåller 20 mineraler, 12 vitaminer, 18 aminosyror, 200 aktiva ämnen från växter (fytonäringsämnen) och starka antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper.
Aloe Veras fördelar:
• Lindrar inflammation och ledsmärta från artros
• Läker magsår och ett flertal olika matsmältningsproblem
• Behandlar svamp (candida) och parasiter
• Minskar risken för hjärtinfarkt och stroke
• Hjälper till att stoppa tillväxt av cancertumörer
Bipollen
Bipollen är en rik källa till karotenoider, 22 aminosyror och många enzymer. Det är också en god källa till B-vitaminer, vitamin C och E, och innehåller över 68 mineraler.
Bipollens fördelar:
• Bekämpar cancer, diabetes, artrit, och depression
• Förbättrar styrka, uthållighet, stabilitet och energi
• Ökar koncentrationen och förbättrar minnet
• Förbättrar fortplantningsförmågan och libido
• Ökar motståndskraften mot infektioner
Macaroten
Macaroten är ett mycket näringsrikt superlivsmedel, det är en rot eller rotfrukt som växer i de peruanska Anderna på mycket hög höjd. Den är en komplett källa till aminosyror. Den är också rik på B-vitaminer, vitamin C och E, och är en god källa till koppar, järn, kalium, kalcium, magnesium, fosfor och zink.

Macarot.
Macarotens fördelar:
• Förbättrar anemi
• Minskar kronisk trötthet
• Lindrar stress och depression
• Förbättrar libido och fertilitet
• Förbättrar binjurefunktionen
• Stärker minnet
Reishi
Reishi är en svamp som växer i Kina, och en rik källa till antioxidanter. Det är också en god källa till B-vitaminer, liksom kalium, niacin, magnesium, selen, koppar och fosfor.

Reishi. Foto: Eric Steinert/CC BY-SA 3.0
Reishis fördelar:
• Motverkar immunrelaterade sjukdomar som allergier, artrit och cancer
• Lindrar fysisk och psykisk stress
• Lindrar inflammation
• Skyddar levern
• Förbättrar matsmältning
Gojibär
Gojibär innehåller 18 aminosyror, 21 spårämnen, vitamin A, och vitamin B-komplex, C- och E-vitamin, och är en överlägsen källa till antioxidanter.

Torkade gojibär.
Gojibärens fördelar:
• Förbättrar immunförsvaret betydligt
• Skyddar DNA
• Skyddar ögon och lever
• Lindrar inflammation
• Skyddar hjärtat
• Förbättrar humöret och libido
Chlorella
Den gröna algen, Chlorella är en av naturens mest näringsrika växter. Den är en rik källa till högvärdigt protein. Den innehåller mer klorofyll an något annat livsmedel i världen, och innehåller de flesta vitaminer. Det är också en exceptionell källa till mineraler som järn och zink, liksom magnesium, fosfor, kalcium och kalium. Den innehåller också de essentiella fettsyrorna omega -3 och omega-6. Chlorellas fiberrika yttre cellväggar binder tungmetaller vilket gör Chlorellan till en bra detox.
Chlorellans fördelar:
• Hjälper till att avgifta biotoxiner, xenobiotika dvs. kroppsfrämmande ämnen som ex. läkemedel och miljögifter, och tungmetaller
• Hjälper till att döda svamp (candida) och jästsvamp
• Bekämpar cancer
• Förebygger och förbättrar diabetes och insulinresistens
• Lindrar smärta i samband med artrit och fibromyalgi
• Hjälper till att läka och förbättra vävnadstillväxt
• Lindrar och eliminerar magproblem
Hampa
Hampa innehåller 20 aminosyror och är en komplett källa till vegetabiliskt protein. Det är också naturens mest rikliga källa av essentiella fettsyror och har en perfekt 3-1 förhållande mellan omega-6 och omega-3.
Hampans fördelar:
• Stärker immunförsvaret
• Lindrar inflammation
• Förbättrar minnet och förebygger hjärnrelaterade sjukdomar
• Lindrar hudsjukdomar
• Hjälper till att hålla tarmkanalen frisk och ren
• Förebygger cancer
• Hjälper till att minska risken för diabetes
Kokos
Kokos är en utmärkt källa till fettsyror, inklusive laurinsyra samt kaprylsyra, som förstör bakterier, virus och svampar. Det är också en god källa till B-vitaminer samt till koppar, kalcium, järn, mangan, magnesium och zink.

Kokosnötter.
Kokosens fördelar:
• Förbättrar immunsystemets funktion
• Hjälper till att skydda mot hjärnrelaterade sjukdomar
• Minskar risken för diabetes
• Minskar led- och muskelinflammation
• Stärker levern
• Dödar bakterier och parasiter
• Skyddar mot cancer och andra immunrelaterade sjukdomar
• Lindrar sura uppstötningar och främjar god tarmfunktion
Ett bra sätt att dagligen få i sig de här goda livsmedlen är att blanda dem i en smoothie.
Rådgör alltid med läkare innan du börja använda alternativa metoder på egen hand.