Artist: “Ofattbar precision”
Publiken applåderade entusiastiskt och gav stående ovationer vid inropningen. (Foto: Edward Dai/The Epoch Times)


Vid stadens kronjuvel, Bass Performance Hall, i Forth Worth, Texas, presenterades den 4 augusti premiärföreställningen av Shen Yun Performing Arts Companys sammanlagt två framträdanden. Staden säger sig vara USA:s tredje största kulturdistrikt, publiken applåderade entusiastiskt och gav stående ovationer vid inropningen.

Linda Pereph, som är inredningsarkitekt, och Jacqueline Branum, målare, var där för att uppleva New Yorkbaserade Shen Yuns framträdande.

– Shen Yun är underbart, ofattbart. Vilken precision, och vilket snurrande, sade Jacqueline Branum.

Hennes väninna tillade:

– Vi är så nyfikna på nästa framträdande. De är mycket, mycket talangfulla, det var helt ofattbart. De är så vältränade och allt är precist. 

Som visuell konstnär greps Branum speciellt av skönheten i showen: 

– Jag fick gåshud, det var fantastiskt. Allting var så vackert, färgerna och hur bra de använde sig av bakgrundsskärmen, sade hon. 

Som inredningsarkitekt inspirerades även Linda Pereph av designen och skönheten på scenen.

– Det var så färgrannt, hela skådespelet. Jag tyckte mycket om dräkterna och dess vackra färger, sade hon.

Båda kvinnorna uppskattade föreställningens andliga aspekter samt konferenciererna som berättade lite inför varje framträdande på engelska.

– Det var ett starkt andligt framförande, jag tyckte hela föreställningen var mycket andlig, jag tyckte mycket om det och jag tyckte det var fint, sade Branum. 

Med sig har Shen Yun en live-orkester som spelar både på traditionellt västerländska och kinesiska instrument. Kvinnorna tyckte mycket om musiken som spelades under föreställningen och de skulle gärna ha köpt en DVD eller CD som kunde ha hjälp dem att ha kvar föreställningen i färskt minne. 

Pereph förklarade att hon tyckte om de nummer som innehöll berättelser. 

– Jag brukar alltid tycka om saker som berättar något, jag tror att det är en hjälp till den röda tråden, men det verkade också finnas en grundtanke om det goda och det onda, godhet, kärlek och förståelse. Jag tyckte där fanns något för alla att lära sig, speciellt den del som handlade om den materiella värld vi lever i, hur underbar den är…det som blir kvar till sist finns inom oss själva inte i våra ägodelar.

Branum lade till:

– Den fick oss att må bra, och när vi gick därifrån kramade vi om varandra, sade hon. 

Shen Yun hade också sångsolister som också imponerade på kvinnorna:

– Så vackert, kraftfullt! Allihop! sade Branum.

Pereph tillade:
– Överlägset, överlägset, kvalitén var en överraskning för mig. De hade så vackra röster, så kraftfulla.

Hon frågade när Shen Yun skulle komma till Houston igen, eftersom hon då tänkte ta med sig sina barnbarn.

– Jag ska definitivt ta med mina barnbarn, mina barnbarn skulle älska det här…

Kvinnorna var överens om att Shen Yun var den mest unika föreställning de någonsin hade sett och ville absolut se den igen.

Shen Yun Performing Arts International Company ger för närvarande två föreställningar i Austin, på Long Center. För mer information, se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/40491/