Kåseri

Är det dags för andra bullar?

Boris Benulic
Boris Benulic
loadingDoften av nygräddade kanelbullar ligger numera alltid tung över alla de platser vi passerar eller där vi möts, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Doften av nygräddade kanelbullar ligger numera alltid tung över alla de platser vi passerar eller där vi möts, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Detta är ett kåseri. Eventuella åsikter är skribentens egna.

Butiker, kontor, järnvägsstationer och flygplatser har en sak gemensamt. Det doftar nygräddad kanelbulle – året om. Sedan Kanelbullens dag instiftades 1999 har den lilla snurran blivit än mer populär. Räcker det nu?

En period alldeles i slutet på 1990-talet fick jag i uppdrag av en reklambyrå att skriva en introduktion för de nyanställda på försäkringsbolaget Skandia. I veckor vallades jag runt på det stora försäkringsbolagets avdelningar för att få grepp om företaget, och en dag fick jag besöka den nya konferensanläggningen i Vaxholm.

Den som guidade mig runt förklarade att man hade en mycket speciell ventilationsanläggning i byggnaden. Den gjorde det möjligt att blåsa in olika dofter i rummen. Var det en grupp som samlats för kreativt utbyte av idéer sprutade man in citrondoft, var det en grupp som skulle genomföra hårda förhandlingar sprutade man in doften av nybakade kanelbullar; det ansågs bidra till en stämning av fridfull harmoni och eftertänksamhet.

Boris Benulic
Boris Benulic
Feedback

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

Kåseri

Är det dags för andra bullar?

Boris Benulic
Boris Benulic
loadingDoften av nygräddade kanelbullar ligger numera alltid tung över alla de platser vi passerar eller där vi möts, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Doften av nygräddade kanelbullar ligger numera alltid tung över alla de platser vi passerar eller där vi möts, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Detta är ett kåseri. Eventuella åsikter är skribentens egna.

Butiker, kontor, järnvägsstationer och flygplatser har en sak gemensamt. Det doftar nygräddad kanelbulle – året om. Sedan Kanelbullens dag instiftades 1999 har den lilla snurran blivit än mer populär. Räcker det nu?

En period alldeles i slutet på 1990-talet fick jag i uppdrag av en reklambyrå att skriva en introduktion för de nyanställda på försäkringsbolaget Skandia. I veckor vallades jag runt på det stora försäkringsbolagets avdelningar för att få grepp om företaget, och en dag fick jag besöka den nya konferensanläggningen i Vaxholm.

Den som guidade mig runt förklarade att man hade en mycket speciell ventilationsanläggning i byggnaden. Den gjorde det möjligt att blåsa in olika dofter i rummen. Var det en grupp som samlats för kreativt utbyte av idéer sprutade man in citrondoft, var det en grupp som skulle genomföra hårda förhandlingar sprutade man in doften av nybakade kanelbullar; det ansågs bidra till en stämning av fridfull harmoni och eftertänksamhet.

Boris Benulic
Boris Benulic
Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025