Ammunition från USA beslagtogs i Mexiko
En colombiansk polis i Medellin visar 2008 ammunition som används i AK-47 gevär. Förra veckan beslagtog tulltjänstemän vid gränsen mellan USA och Mexiko 250 000 patroner av den ammunitionstypen. (Foto: Raul Arboleda/AFP/Getty Image)


Stora mängder ammunition till gevär och automatvapen beslagtogs vid den Mexikanska gränsen när de var på väg från USA till Mexiko.

En amerikansk lastbilschaufför greps när han korsade gränsen till Mexiko från USA, rapporterade nyhetsbyrån EFE, med hänvisning till lokala tjänstemän i Ciudad Juarez.

Föraren, en 37-årig man från Dallas i Texas, deklarerade för tullen att han inte hade någon last, berättade en tulltjänsteman för nyhetsbyrån.

”Men när de inspekterade bilen fann de 250 000 patroner av kaliber 7,62 x 39, den ammunitionstyp som används i de så kallade ”gethorns”gevären AK-47s, samt 18 000 patroner av kaliber 5,56 x 45 som används i automatgeväret AR-15”, sade tulltjänstemannen.

Det uppskattade värdet på ammunitionen är 80 000 dollar, enligt nyhetsbyrån.

De flesta av vapnen som används av knarkkarteller har kunnat spåras tillbaka till USA, enligt en rapport från 2009 av US Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives. Mexikos president Felipe Calderon har sagt att de båda länderna måste skärpa gränskontrollen.

Översatt från engelska.