Ytterligare 23 avlidna i covid-19
En sjuksköterska, som bär skyddsutrustning och ansiktsmask, tar hand om en covid-19-patient i Karolinska sjukhuset i Solna den 19 april 2020. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har nu 5 333 personer avlidit i covid-19 i Sverige, en ökning med 23 det senaste dygnet. Det visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten.

68 451 personer har bekräftats vara smittade av viruset. Det är en ökning med 784 sedan i måndags.

Totalt har nu 2 429 personer runt om i landet fått intensivvård till följd av sjukdomen covid-19.

– Vi har en fortsatt nedgång i antalet IVA-vårdade fall, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt säger hon att man även ser en nedgång när det gäller antalet som avlider i covid-19.

– Vi ligger nu på ett sju dagars rullande medelvärde – om vi tittar tillbaka tio dagar – på ungefär 25 avlidna per dag.

– Vi har inte längre någon överdödlighet i landet – jämfört med tidigare antalet döda – den här tiden på året, säger Karin Tegmark Wisell.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.