loadingEn World Economic Forum-skylt vid kongresscentret i Davos, Schweiz, under organisationens möte den 18 januari. Foto: Fabrice Coffrinii/AFP via Getty Images
En World Economic Forum-skylt vid kongresscentret i Davos, Schweiz, under organisationens möte den 18 januari. Foto: Fabrice Coffrinii/AFP via Getty Images
Utrikes

WEF vill se mer labbodlad mat och insekter på tallriken

Liam Cosgrove

Enligt World Economic Forum (WEF) hotas många människors livsmedelssäkerhet av en växande global befolkning och klimatförändringar. Lösningen är växt- och insektsbaserad mat och odlat kött, menar man.


I en artikel som publicerades den 17 januari i Nature Food skriver WEF att livsmedelsproduktion och livsmedelshantering har stått för 34 procent av utsläppen av växthusgaser sedan 2015. Vi har nått de ”planetära gränserna” med en befolkning på över åtta miljarder människor, och vi behöver ”snarast hållbara tekniker och metoder för att förbättra våra nuvarande livsmedelssystem och användningen av mark för jordbruk”.

WEF pekar ut bioteknik som ett viktigt medel för att lösa situationen. Till exempel för man fram labbframställd modersmjölksersättning som ska produceras av celler liknande dem som finns i människans bröstkörtlar. Företaget som arbetar på detta heter Biomilq.

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingEn World Economic Forum-skylt vid kongresscentret i Davos, Schweiz, under organisationens möte den 18 januari. Foto: Fabrice Coffrinii/AFP via Getty Images
En World Economic Forum-skylt vid kongresscentret i Davos, Schweiz, under organisationens möte den 18 januari. Foto: Fabrice Coffrinii/AFP via Getty Images
Utrikes

WEF vill se mer labbodlad mat och insekter på tallriken

Liam Cosgrove

Enligt World Economic Forum (WEF) hotas många människors livsmedelssäkerhet av en växande global befolkning och klimatförändringar. Lösningen är växt- och insektsbaserad mat och odlat kött, menar man.


I en artikel som publicerades den 17 januari i Nature Food skriver WEF att livsmedelsproduktion och livsmedelshantering har stått för 34 procent av utsläppen av växthusgaser sedan 2015. Vi har nått de ”planetära gränserna” med en befolkning på över åtta miljarder människor, och vi behöver ”snarast hållbara tekniker och metoder för att förbättra våra nuvarande livsmedelssystem och användningen av mark för jordbruk”.

WEF pekar ut bioteknik som ett viktigt medel för att lösa situationen. Till exempel för man fram labbframställd modersmjölksersättning som ska produceras av celler liknande dem som finns i människans bröstkörtlar. Företaget som arbetar på detta heter Biomilq.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024