Vikten av att vara en god manlig förebild - Del 15

Manlighet: Den moderne mannen

Att vara  en god manlig förebild baseras på klassiska dygder, såsom den gyllene regeln att behandla andra så som du vill bli behandlad själv. Foto: Shutterstock


 Del 15 (Läs del 14 här)

I denna artikelserie utforskar vi den traditionella mansrollen och hur den speglar sig i det moderna samhället. Vi kommer tala allvar, vi kommer att gå på djupet och förhoppningsvis bjuda på ett skratt eller två. Denna gång talar vi om hur viktigt det är att vara en god förebild och vad du kan göra för att bli en sådan.

Jag ska villigt erkänna att när jag kläckte idén till denna artikel så kände jag mig från början tveksam till om jag kunde leverera några kloka tankar kring begreppet förebild och vad det innebär. Jag insåg att en förebild är något ytterst subjektivt och beroende på vem man frågar och kan variera beroende på kulturella förutsättningar, livserfarenhet och mycket mer.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!