Värdesätt lyssnandet – det kan i grunden förbättra dina relationer
Att få någon att verkligen lyssna på en är en gåva och kan ibland kräva rätt tajming. Foto: Shutterstock


Att lyssna är en fråga om att ge och få, och att kunna sätta allt annat åt sidan. Ibland finns en medmänniska vid din sida som behöver din uppmärksamhet och ditt stöd, och ibland behöver du någon som lyssnar på dig.

En partner som får dig att känna det som att det är ett irritationsmoment eller en börda att behöva fokusera på det som händer i ditt liv, någon som du behöver dra i för att få uppmärksamhet av, det problemet kommer regelbundet upp i mina parterapier.

Ava ville berätta för sin man om en oroande och upprörande dispyt som hon hade haft med sin syster. Hon ville bearbeta upplevelsen; hon ville få hans förståelse och empati. Hon ville bli hörd, men när hon försökte dela sina tankar och känslor om situationen verkade hennes man bli irriterad över att behöva lyssna. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!