Var Kinas plan att använda coronaviruset som biologiskt vapen?
Två kinesiska paramilitärpoliser står vakt vid Pekings järnvägsstation den 27 jan. 2020. Foto: Nicolas Asfouri, AFP via Getty Images.


I ett hemligt tal som hölls för kommunistpartiets kadrer på hög nivå för nästan två decennier sedan, redogjorde den kinesiska försvarsministern general Chi Haotian om en långsiktig plan för att säkerställa en kinesisk nationell renässans.

Han sade att det fanns tre viktiga frågor som man måste förstå. Den första var frågan om levnadsutrymme – eftersom Kina är starkt överbefolkat och Kinas miljö håller på att förstöras. Den andra frågan var att kommunistpartiet därför måste lära det kinesiska folket att ”gå ut”. Med det menade Chi att erövra nya länder, där ett "andra Kina" skulle kunna byggas genom ”kolonisering". Utifrån det här uppstod den tredje viktiga frågan: ”Frågan om Amerika”.

Chi varnade sina åhörare: ”Det här kan verka chockerande, men logiken är faktiskt väldigt enkel. ... [Kina är] i grundläggande konflikt med de västerländska strategiska intressena.” Därför skulle USA aldrig låta Kina ta över andra länder för att bygga ett andra Kina. USA står i vägen för Kina.

Chi förklarade problemet på följande sätt: ”Skulle USA tillåta oss att gå ut och skaffa nya levnadsutrymmen? För det första, om USA är orubbligt i att hindra oss, är det svårt för oss att göra något betydelsefullt vad gäller Taiwan, Vietnam, Indien eller till och med Japan, [så] hur mycket mer levnadsutrymme kan vi få? Mycket lite! Endast länder som USA, Kanada och Australien har tillräckligt stora landområden för att tjäna vårt behov av masskolonisering”.

”Vi är inte så dumma att vi vill gå under tillsammans med Amerika genom att använda kärnvapen. Endast genom att använda icke-destruktiva vapen som kan döda många människor kan vi lägga beslag på Amerika för oss själva", sade Chi.

Lösningen var biologiska vapen.

”Naturligtvis har vi inte legat på latsidan. Under de senaste åren har vi tagit vara på möjligheten att behärska den här sortens vapen”, tillade han. 

Den kinesiska kommunistregimen anser att biologiska vapen är de viktigaste vapnen för att uppnå sitt mål att ”rensa upp i Amerika". Chi berömmer den tidigare partiledaren Deng Xiaoping för att ha satt biologiska vapen framför alla andra vapensystem i den kinesiska arsenalen: "När kamrat Xiaoping fortfarande var med oss, hade partiets centralkommitté skarpsinnet att fatta rätt beslut, att inte utveckla hangarfartyg utan i stället fokusera på att utveckla dödliga vapen som kan eliminera stora folkmängder i fiendelandet.”

Det kan tyckas svårt att tro, men Chi ansåg sig vara en "humanitär" kommunist och erkände därför att han hade blandade känslor inför den här saken: ”Ibland tänker jag på hur grymt det är att Kina och USA ska vara fiender."

När allt kommer omkring så hjälpte USA Kina under andra världskriget, konstaterade han. Kineser kommer ihåg att USA motsatte sig den japanska imperialismen. Men inget av det spelar någon roll nu.

”I det långa loppet är förhållandet mellan Kina och USA en kamp på liv och död", sade Chi. Den här tragiska situationen måste accepteras.

Chi sade: "Vi får inte glömma att vår civilisations historia upprepade gånger har lärt oss att två tigrar inte kan leva tillsammans på samma berg."

Kinas överbefolkningsproblem och miljöförstöring kommer så småningom att resultera i social katastrof och inbördeskrig, enligt Chi. Han uppskattade att över 800 miljoner kineser skulle dö i en sådan katastrof. Därför har det kinesiska kommunistpartiet inget politiskt alternativ.

Antingen kommer USA att "rensas upp" genom biologiska attacker, eller så kommer Kina att möta nationell katastrof.

"Vi måste förbereda oss för två scenarier. Om våra biologiska vapen lyckas i en överraskningsattack kommer förlusten för det kinesiska folket att kunna hållas på ett minimum i kampen mot USA. Om däremot attacken misslyckas och utlöser ett atomvapenanfall från USA skulle Kina kanske drabbas av en katastrof där mer än hälften av befolkningen skulle gå under. Det är därför vi måste vara redo med luftförsvarssystem för våra stora och medelstora städer”, sade Chi.

I sitt tal ger Chi oss en nyckel till att förstå Kinas utvecklingsstrategi.

”Vår ekonomiska utveckling handlar enbart om att förbereda oss för krigsbehoven!”, sade han.

Det handlar inte om att förbättra kinesernas liv på kort sikt. Det handlar inte om att bygga ett konsumentinriktat kapitalistiskt samhälle. "Officiellt framhåller vi fortfarande ekonomisk utveckling som vårt fokus, men i verkligheten har den ekonomiska utvecklingen sitt fokus på krig!", sade Chi.

Detsamma kan sägas vad gäller Kinas snabba intresse för biologisk vetenskap.

Virus som vapen

Väst har ännu inte förstått det underliggande motivet för Kinas ivriga deltagande i västvärldens högsäkerhetslabb (P4), där världens dödligaste mikrober studeras. Men det här bubblar nu upp till ytan i samband med den nya coronaviruspandemin som brutit ut i Wuhan, i hjärtat av Kina, precis utanför Kinas viktigaste P4-labb (specialiserat på dödliga virus).

Inte långt efter att ha hållit sitt tal, avgick Chi 2003 som försvarsminister, samma år som SARS bröt ut i Kina. Det var också (av en tillfällighet) samma år som Peking beslutade att bygga ett virologilabb av högsta säkerhetsklass i Wuhan. Med tanke på Chis tal – kan det vara så att det nya coronavirusutbrottet i Wuhan är en olycka som orsakades av att man, på det här laboratoriet, höll på att anpassa det här viruset till att fungera som ett vapen?

Det finns tre saker som är värda att titta närmare på.

För det första berättade chefen för Taiwans underrättelsetjänst, Tsai Chao-ming, 2008 för lagstiftare att "Taiwan hade underrättelser som kopplade SARS-viruset till forskning som gjorts i kinesiska laboratorier", enligt Sydney Morning Herald.

Med tanke på Kinas ekonomiska utmaning och politiska infiltration av kinesiskspråkiga medier är det inte förvånande att Tsai tvingades ta tillbaka sitt uttalande, vilket inte på något sätt egentligen liknade en ”blunder”. Var det så att Tsai tvingades ta tillbaka ett uttalande som var sant på grund av att han inte kunde avslöja sina underrättelseskällor i Kina?

För det andra publicerade Virology Journal en artikel av Gulfaraz Khan den 28 februari 2013, som beskrev upptäckten av ett nytt coronavirus i Saudiarabien i juni 2012. Det är precis samma coronavirus, men med en skillnad: När det först upptäcktes kunde det inte lätt överföras från människa till människa; något har förändrats i viruset sedan dess. Därför är Wuhan-versionen märkt 2019-nCoV istället för bara nCoV. Det senare är inte smittsamt, medan det förstnämnda nu sprider sig snabbt över hela Kina.

Vad tror du kan ha ändrat smittsamheten mellan 2012 och 2020? Slumpmässig mutation eller att viruset medvetet anpassats till att fungera som ett vapen? Om det pågående dödliga utbrottet hade inträffat i någon annan stad än just Wuhan, skulle vi kanske kunna tro på en slumpmässig mutation. Men Wuhan är center för kinesiska biologiska vapen.

Ska vi tro på en sådan slump?

För det tredje publicerade tidskriften GreatGameIndia en artikel med titeln "Coronavirus Bioweapon - How China Stole Coronavirus From Canada And Weaponized It."

Författarna var smarta nog att lägga ihop Khan's artikel i Virology Journal med nyheten om att ett säkerhetsintrång gjorts av kinesiska medborgare på det kanadensiska (P4) National Microbiology Lab i Winnipeg, där det påstås att det nya coronaviruset lagras tillsammans med andra dödliga organismer. I maj förra året kallades den kanadensiska polisen in för att utreda brottet, och i slutet av juli sparkades kineserna ut från anläggningen.

Den framstående virologen Dr Xiangguo Qiu och hennes make, samt ett okänt antal av hennes studenter från Kina, skickades bort från labbet, rapporterade kanadensiska CBC, som också i en annan artikel rapporterade att Qiu varit inbjuden till ”Wuhan National Biosafety Laboratory of the Chinese Academy of Sciences två gånger per år under två år”. (En senare CBC-rapport förnekade påståendet om att det fanns bevis för att de kinesiska forskarna stulit coronavirus från labbet).

Här har vi en trolig teori om nCoV-organismens resa: först upptäckt i Saudiarabien, sedan studerad i Kanada, där den stals av en kinesisk forskare och fördes till Wuhan. Precis som uttalandet av Taiwans underrättelsechef 2008 har artikeln i GreatGameIndia attackerats. Vad sanningen än må vara, så måste de faktiska sambanden och osannolikheten för mutation tas med i våra beräkningar.

Vi måste göra en undersökning av utbrottet i Wuhan. Kineserna måste ge omvärlden total transparens. Sanningen måste komma fram. Om kinesiska tjänstemän är oskyldiga har de inget att dölja. Om de är skyldiga, kommer de vägra att samarbeta.

Den verkliga oron här är huruvida resten av världen har modet att kräva en verklig och grundlig utredning. Vi måste vara orädda inför detta krav och inte låta "ekonomiska intressen" spela ett försiktigt och oärligt förnekelsespel. Vi behöver en ärlig utredning. Vi behöver det nu.

J.R. Nyquist är skribent och författare till böckerna "Origins of the Fourth World War" och "The Fool and His Enemy", samt medförfattare till "The New Tactics of Global War."

Åsikter som uttrycks i artikeln är författarens egna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.