Två män skjutna – en död
Två personer har skjutits i Borlänge. Foto: Ulf Palm/TT


Två män sköts sent på fredagskvällen utomhus i Borlänge. En av männen avled av sina skador, uppger polisen.

Polis och ambulans skickades till platsen strax efter klockan 23 efter att privatpersoner larmat. På plats upptäckte polisen två personer som var skottskadade, båda män i 25-årsåldern. Vad som egentligen hänt var oklart och strax före klockan 03.30 på lördagsmorgonen hade bilden fortfarande inte klarnat.

– Det har den inte, i alla fall inte för mig. Jag har inte fått någon bild mer än att de här två personerna blivit skjutna, säger Olle Lund, befäl vid polisens regionledningscentral.

Sju ambulanser

Det är oklart om vittnen sett själva skjutningen, eller om de kommit dit efteråt.

– När vi tillkallas till platsen är gärningspersonerna inte kvar, säger Lund.

SOS Alarm uppgav för TT att tre personer förts med ambulans från platsen till sjukhus, och att sju ambulanser skickades till platsen när larmet kom.

– Vi har endast två skottskadade som är avförda och ingen annan som skadats i incidenten. Den tredje personen bör i så fall ha varit ett vittne eller en annan chockad person. Vi har endast två som blivit utsatta för brott som avförts från platsen, säger Lund.

Polisen arbetar med att säkra bevis under natten mot lördagen. Foto: Ulf Palm/TT

Skjuten har kunnat prata

En av de skadade hade kritiska skador, och avled senare. Läget för den andre betecknas som allvarligt.

– Den personen är talbar och har kunnat prata med oss, säger han.

Brottsplatsen spärrades av och strax före klockan 01 var det lugnt på platsen, med några få poliser på plats, enligt TT:s fotograf. Lund säger att polisen fokuserat på att säkra bevis och förhöra vittnen under natten. Inledningsvis jobbade "alla tillgängliga resurser" med ärendet.

Polisen gjorde också en husrannsakan i ett av offrens bostäder i centrala Borlänge.

– Vi fortsätter med förhör och inre spaning för att få klarhet i vad som hänt på platsen, säger Lund, som inte vill kommentera om någon gripits.

(Gustav Sjöholm/TT)
(Kristin Groth/TT)