Tonåring skjuten i Huddinge
Polisen söker efter en eventuell gärningsman som kan ligga bakom en skottlossning i Flemingsberg. Foto: Johan Nilsson/TT-arkivbild


En tonåring sköts med två skott i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm på måndagskvällen.

Flera personer slog larm till polisen om att de hört skottlossning i Flemingsbergs centrum vid klockan 21.30 på måndagen.

– Vi skickade flera patruller men initialt hittade vi ingen målsägare för han hade tagit sig själv till sjukhus med skottskador i benen, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd.

En 17-årig pojke kom in till Huddinge sjukhus med skottskador från två skott strax efter larmet.

– Det är inte livshotande skott, men vi har rubricerat om det från synnerligen grov misshandel till försök till mord eftersom det har avlossats ett flertal skott som har missat vilket betyder att det har förelegat risk för allvarlig skada, säger Lars Alvarsjö.

Det är än så länge oklart om det var 17-åringen som var måltavlan eftersom flera personer befann sig på platsen under skottlossningen.

– Vi har inte klarlagt motiv eller vilka som har varit på platsen men tekniker är inkallade och vi har en större utredningsresurs som jobbar med det här, säger Lars Alvarsjö.

Ingen är misstänkt i nuläget.

(TT)