Tonåring gripen efter knivdåd på skola
En skolelev fick livshotande skador i samband med ett bråk på en skola i Trelleborg. Foto: Andreas Hillergren/TT


En tonårspojke har gripits som misstänkt för mordförsök på en skola i Trelleborg. Offret, en pojke i åldern 15 till 18 år, vårdas för livshotande skador. Den misstänkte kom självmant till polisstationen.

– Vi fick tidigt uppgifter om vem det skulle kunna vara som var misstänkt här. Utifrån de uppgifterna har vi genomfört husrannsakan på ett flertal adresser och det blev utan resultat, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd till TT.

Men sedan kom den misstänkte till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig själv. Enligt Lundqvist kan det dröja innan han förhörs mer ingående.

– Innan någon blir förhörd, oavsett brott, om man är gripen, så ska den primära undersökningen bli färdigställd så att man kan presentera det för åklagaren.

 

Larmet till polisen kom till SOS Alarm vid lunchtid: I samband med ett bråk inne på skolan hade en person fått skär- eller stickskador. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit därifrån.

Enligt skolans biträdande rektor inträffade händelsen i ett uppehållsrum. Den platsen har nu spärrats av och undersöks av kriminaltekniker.

– Det var personal på plats när det hände. Mer kan jag tyvärr inte säga, säger biträdande rektor, som hänvisar till den pågående polisutredningen.

 

Skolledningen har gått ut med information till alla anställda och elever och de som behöver samtalsstöd kommer att erbjudas detta med kurator eller psykolog, berättar han.

Rickard Lundqvist har inga uppgifter om vad som låg bakom bråket.

– Det är någonting som måste utredas. Det är inget vi kan gå ut med just nu.

Polisen letar inte efter fler misstänkta gärningsmän.

(TT)

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Skolattacker i Sverige

(TT)

December 2017: En 17-årig elev vid en gymnasieskola i Enskede i södra Stockholm avled efter att ha knivskurits av en 16-årig elev.

Januari 2016: En 15-årig pojke på Göingeskolan i Skånska Broby avled efter att ha knivskurits av en 14-årig elev.

Oktober 2015: En 17-årig elev, en 20-årig elevassistent och en 42-årig lärare dödades när en ung man gick till attack med ett svärd på skolan Kronan i Trollhättan. Gärningsmannen sköts senare ihjäl av polisen.

Januari 2001: En 16-årig pojke sköts ihjäl på Bromma gymnasium i Stockholm.