Taxibil körde in i folkmassa i Borlänge – flera skadade
En taxibil körde på en folkmassa i centrala Borlänge. Flera personer uppges vara skadade. Foto: Epoch Times-arkivbild


En taxibil körde in i en folkmassa strax innan midnatt i centrala Borlänge. Flera personer uppges vara skadade, skriver polisen på sin hemsida.

Det var klockan 23:42 på fredagskvällen som larmet kom in. När polisen kom till platsen var det många personer där och stämningen var mycket upprörd.

Polisen uppger att tre personer har förts till sjukhus, varav en person bedöms ha skadats allvarligt.

Föraren, som är i 30-årsåldern, har gripits efter vittnesmål om att han försökt köra på personerna med flit. Efter beslut av åklagaren har mannen anhållits och är misstänkt för försök till mord.

Enligt Aftonbladet lyckades flera personer på platsen stoppa taxibilen.

– Vi har vittnesmål som uppger att han tagits bakom ratten. Det var privatpersoner som ryckte ut och fick ut mannen från bilen, säger vakthavande befäl Johan Wallenius till tidningen.

Expressen skriver att det i nuläget inte finns något som tyder på att det rör sig om ett terrorbrott.

– Nej, det finns inget just nu som tyder på att detta skulle vara ett terrorbrott, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen, till tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.