Svart polis: Dold agenda bakom avfinansiering av polisen

Mordvåg i BLM-protesternas spår

Anhängare till Black Lives Matter i Los Angeles demonstrerar i Los Angeles i Kalifornien den 23 juni 2020. Foto: Mario Tama/Getty Images


"Defund the Police" ("avfinansiera polisen") har blivit en populär fras bland vänsteraktivister i USA efter Black Lives Matter-protesterna och upploppen förra sommaren, som följde George Floyds död efter att ha gripits av polis i Minneapolis.

Efter att dessa protester spreds via medier började lokala styren runt om i USA att vika sig för kraven. Städer som New York och Los Angeles kapade kraftigt sin finansiering till polisen. Längst gick Minneapolis stadsledning, som införde bestämmelser för att försöka helt avskaffa och ersätta stadens polis.

Brandon Tatum: Större agenda

Men enligt den före detta polisen Brandon Tatum, verksam i Arizona, finns det en större agenda bakom kraven på avfinansiering av polisen. Tatum, som själv är svart, kommer snart ut med boken ”Beaten Black and Blue: Being a Black Cop in an America Under Siege”, och intervjuades nyligen på amerikanska Epoch Times intervjuprogram American Thought Leaders.

– Jag tror att det är en agenda för att helt förstöra och montera ner lokala poliskårer så att [den federala] regeringen kan ta kontroll över verksamheten i landet, och driva en landsomfattande agenda, säger han.

Om polisen federaliseras kommer det bli mycket lättare för den federala regeringen i Washington DC att genomföra saker som strider mot konstitutionen, menar han. Det skulle till exempel kunna röra sig om coronarestriktioner eller hårdare vapenlagar.

– Jag tror att regeringen har mycket mer kraft bakom sig om man federaliserar poliskårerna, och det är deras slutmål. Jag tror inte att det här har någonting alls att göra med rasism eller polisbrutalitet. Det är bara en talespunkt man använder för att driva en mycket större agenda, säger Tatum.

Han menar att den här agendan är "orsaken till mycket av det kaos som vi ser inom polisen, och till brottsstatistiken som skjuter i höjden runt om i landet".

Morden ökade i storstäder

Enligt statistik insamlad av National Fraternal Order of Police så har antalet mord ökat enormt i de städer där man dragit ner på polisen i enlighet med de aktivistiska kraven. Den 25 maj kunde man konstatera att morden, jämfört med förra året, hade ökat med 22 procent i Chicago, 27 procent i Los Angeles, 35 procent i Washington DC, 40 procent i Philadelphia, 56 procent i Minneapolis, och hela 800 procent i Portland, som är en av de städer där protesterna mot polisen varit som mest intensiva.

Enligt Tatum, som är uppvuxen i innerstadsmiljö i Texas, är det stora problemet för den svarta befolkningen i USA att svarta dödar andra svarta i städerna.

– Polisbrutalitet är en liten bråkdel av det drama, kaos och förvirring som pågår inne i städerna. Så om de försöker få det här till att det är något slags epidemi så är de redan där oärliga, säger han.

Tatum säger att man inte behöver vara någon konspirationsteoretiker för att förstå att något inte stämmer. Enligt statistik dödas dubbelt så många obeväpnade vita som obeväpnade svarta av polis varje år i USA. Till det ska läggas att den senaste statistiken som finns att tillgå (från 2018) visar att svarta i USA står för 53 procent av alla mord och 60 procent av alla rån, trots att man bara utgör 13 procent av befolkningen.

Offernarrativ

Brandon Tatum, som är medgrundare till organisationen BLEXIT, vars mål är att förändra det offernarrativ som man menar styr den afroamerikanska befolkningen, anser att den nuvarande medierapporteringen inte hjälper svarta i USA.

– Lösningen är att inte politisera saker och ting. Det här ska inte handla om politik ... Det ska handla om de verkliga människor som far illa i landet, säger han.

De verkliga problemen är en våldsspiral bland svarta, där många unga män växer upp utan en far, med en far i fängelse, eller med en far som har mördats av en annan svart man. Det här hatet, som sedan återigen går ut över andra svarta, är inte något som medier väljer att fokusera på, menar Tatum.

– Man behöver en pappa. Det är skälet till att jag är där jag är i dag: jag hade en stark far.

Tatum är kritisk till Black Lives Matter, som han menar har samlat in miljontals dollar, men inte har gjort någonting för att hjälpa svarta i USA. BLM, som är en organisation med marxistiska förtecken, vill förstöra kärnfamiljen, menar han.

– Alla borde undersöka de här sakerna själva, så ser de att det jag och andra säger är sant. Det är fakta. 

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!