Storbrand i Göteborg – varning för röken

En större lagerlokal vid industriområdet Ringön på Hisingen i Göteborg brinner. Rökutvecklingen är kraftig. Foto: Adam Ihse/TT


Det brinner okontrollerat i en större lagerlokal vid industriområdet Ringön på Hisingen i Göteborg. I byggnaden finns brandfarlig vätska och allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus på grund av röken.

Den kraftiga röken gör att ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, har utfärdats, där folk i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Rökutvecklingen är kraftig och vi har fått ganska mycket samtal från folk i närområdet, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Larmet kom klockan 02.42 och branden bekämpas av ett 30-tal brandmän. Den är under morgonen inte under kontroll. Räddningstjänsten arbetar främst med att försöka skydda intilliggande byggnader.

En större lagerlokal vid industriområdet Ringön på Hisingen i Göteborg brinner. Rökutvecklingen är kraftig.  Foto: Adam Ihse/TT

Räddningstjänsten bedömer att byggnaden som brinner är närmare 1 900 kvadratmeter stor. I byggnaden förvaras bland annat stora mängder brandfarlig vätska.

Enligt räddningstjänsten är branden för kraftig för att släcka med vatten. Man har beslutat att inte använda släckskum för att undvika en miljöskada. Röken kommer därför att vara kraftig under flera timmar framöver.

Polisen har spärrat av flera gator inne i industriområdet, men inga större vägar var under natten påverkade.

(TT)

Sveriges nya satsning inom nationell och internationell nyhetsjournalistik i tryck. Teckna din provprenumeration idag – endast 99kr, avslutas automatiskt – klicka på bilden nedan för mer info: