Scenkonst: Sångtrio som vill beröra

Mötet: The Hebbe Sisters

Sångtrion The Hebbe Sisters är kända för sin mångsidighet och för att våga göra det de tror på oavsett rådande trender. Foto: Christer Lönnroth


The Hebbe Sisters är en unik sångtrio som tycker det är spännande att utforska rötterna och hedra traditionerna. Här berättar de om sin drivkraft att skapa tidlös och högklassig scenkonst som sprider glädje.

The Hebbe Sisters är en unik sångtrio som reser land och rike runt med sina föreställningar. De lovordas för sin sång, musikalitet och scennärvaro, och att de sprider energi och glädje vart de än kommer. De arbetar genreöverskridande och rör sig både inom jazz, pop, soul, klassiskt och musikal. De har också blivit kända för att blåsa nytt liv i swing och bjuder ofta på dans och stepp på scenen.

Även om de ofta är på resande fot, så återvänder de alltid till hemmet i Värmland. Och där, i en röd stuga mitt i den värmländska skogen, började allting en gång i tiden för Emelie, Josefine och Maria Hebbe.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!