Republikan vill ställa Joe Biden inför riksrätt
Republikanen Marjorie Taylor Greene har lämnat in handlingar för att ställa den nytillträdde president Joe Biden inför riksrätt. Foto: Dustin Chambers/Getty Images


Republikanen Marjorie Taylor Greene vill ställa den nytillträdde amerikanske presidenten Joe Biden inför riksrätt.

Handlingarna, som lämnades in på torsdagen av Greens kansli, rör affären i Ukraina och påstått maktmissbruk. Hon menar att Joe Biden har ”tillåtit sin son, Hunter Biden, håva in pengar från USA:s största fiender, Ryssland och Kina”.

I ett uttalande säger hon att Joe Biden inte är lämplig att inneha presidentposten.

Greene: ”Mönster av maktmissbruk”

”Hans mönster av maktmissbruk som president Obamas vicepresident är långvarigt och besvärande. President Biden har visat att han gör vad som helst för att rädda sin son Hunters skinn och fylla sin familjs fickor med pengar från korrupta, utländska energibolag.”

Hon säger också att den nytillträdde presidenten har medgett att han hotade den ukrainska regeringen med att neka en miljard dollar i lånegarantier om de inte antar hans bud.

”President Biden, som bor i Vita huset, är ett hot mot nationell säkerhet och han måste omedelbart ställas inför riksrätt”, tillägger Marjorie Taylor Greene.

Under ett möte 2018 med tankesmedjan Council on Foreign Relations berättade Biden om att han 2016 lyckades förmå den dåvarande ukrainske presidenten Petro Poroshenko att sparka deras riksåklagare Victor Shokin. Annars skulle man neka Ukraina en miljard dollar i lånegarantier.

Shokin utredde vid den tiden misstankar om korruption kring det ukrainska gasbolaget Burisma Holdings samtidigt som Hunter Biden satt i bolagsstyrelsen.

Förnekar

Joe Biden har tidigare förnekat att han använt sitt inflytande för att få Shokin avskedad för att förhindra honom att utreda Hunters inblandning. Biden hävdar att orsaken till att Shokin fick sparken var på grund av att han var olämplig som riksåklagare.

Shokin har dock berättat för en europeisk domstol under ed att han fick sparken på grund av att han vägrade lägga ned utredningen kring Bidens affärer.

Green hävdar att Joe Biden missbrukade sin makt som USA:s vicepresident genom att låta sin son påverka landets politik genom en utländsk aktör och samtidigt ”acceptera olika förmåner – inklusive ekonomisk ersättning – från utlänningar i utbyte mot vissa gentjänster”.

Hon menar att Biden under sin tid som vicepresident ”allvarligt äventyrade USA:s och regeringsinstitutioners säkerhet”.

”Han stödde sin son som samarbetade med tjänstemän från det kinesiska kommunistpartiet.”

Greene hävdar också att han ”tillät sin son att ta emot pengar från ryska oligarker, inklusive Elena Baturina, fru till den tidigare borgmästaren i Moskva”.

USA:s tidigare president Barack Obama tillsammans med nuvarande president Joe Biden och hans son, Hunter Biden, under en basketmatch i Washington D.C. den 30 januari 2010. Foto: Mitchell Layton/Getty Images

Joe Biden: ”Fult spel”

I oktober förra året rapporterade New York Post att man kommit över uppgifter från en dator som påstås tillhöra Hunter Biden. Enligt tidningen har han introducerat sin far för en toppchef på Burisma Holdings.

Både Joe och Hunter Biden har förnekat att ett möte har ägt rum. Joe Biden har tidigare sagt att New York Posts nyhet var ”ytterligare en smutskastningskampanj”.

Enligt e-mejl som tidningen kommit över ska Hunter Biden ha varit inblandad i affärer med det kinesiska bolaget CEFC China Energy som har kopplingar till den kinesiska militären. Bolaget gick senare i konkurs.

Tony Bobulinski, en tidigare affärspartner till Hunter Biden, meddelade under en presskonferens i Nashville i oktober att Hunter Biden och hans kollegor fick igenom ett affärsavtal med CEFC China Energy år 2017.

Federala åklagare utreder för närvarande Hunter Biden för misstänkt skattebrott och penningtvätt, inklusive hans affärer med Kina och Ukraina.

Senator Chris Coons, demokrat, som är vän och rådgivare till Biden, sade i december att Joe Biden inte kommer att lägga sig i utredningen. Han sade att han var övertygad om att hans son inte har gjort något fel och sade senare att anklagelserna mot Hunter Biden är ”fult spel”.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.