Polisförbundet: "Stor sorg"
En polisbil har voltat under en biljakt i Malmö på tisdagskvällen. En polis avled av sina skador. Foto: Johan Nilsson/TT


Polisförbundets ordförande tar emot beskedet om dödsolyckan i Malmö med bestörtning. En polisman avled och en skadades då en polisbil voltade under utryckning.

Senare i dag håller poliser i Malmö tyst minut på Stortorget.

"Det är med stor sorg och förtvivlan som jag mottagit beskedet om att en kollega omkommit i tjänsten. Mina tankar går till närstående, vänner och kollegor", skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz på Twitter.

Klockan 12 i dag kommer Malmöpoliser i yttre tjänst att samlas för en tyst minut på Drottningtorget i Malmö.

"I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går", säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus i ett uttalande på polisens sajt.

Under kvällen samlades kollegor till de båda poliserna på Rosengårds polisstation.

"Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor", säger regionpolischef Carina Persson i ett uttalande på polisens hemsida.

Moderatledaren Ulf Kristersson hade i dag planerat ett besök hos Malmöpolisen, bland annat i Rosengård. Men det besöket ställs in.

– I dag måste de få tid att ta hand om varandra, säger Moderaternas presschef Cherine Khalil.

Olyckan kommer att utredas av enheten för särskilda utredningar.

Polisen kommer att hålla en pressträff om händelsen under förmiddagen.

(Johan Nilsson/TT)