Ordningsexperten: 5 tips som förenklar städningenVill du förenkla städningen? Här får du 5 tips som kommer att minimera tiden du lägger på städning – perfekt för dig som inte tycker om att städa och som helst vill göra något roligare.

Om du gör de här 5 sakerna kommer den tid du behöver lägga på städning att minska betydligt. På städdagen slipper du plocka undan grejer överallt, och det går snabbare att damma, dammsuga och torka golv. Istället får du tid och pengar över till annat som du tycker är viktigare.

1. Rensa

Ha inte onödigt många saker. Rensa bort de saker som du inte använder, och ersätt inte med nya som du inte behöver.

2. Var sak har sin plats

Ha en plats för alla saker och märk platsen med vad som ska vara där.

3. Lägg tillbaka direkt

Ha som vana att lägga tillbaks saker på sin plats direkt när du är klar med dem.

4. Plocka undan 

Plocka undan saker, papper, tidningar och annat på sin plats, innan du sätter dig ner i soffan på kvällen.

5. Hjälps åt

Gör städningen roligare och effektivare genom att dela upp den mellan familjemedlemmarna. Ni kan till exempel dela upp den per rum, per uppgift (damma, dammsuga, moppa och så vidare), per dag eller någon annan smart uppdelning som fungerar i er familj.


Lycka till med städningen!

 

Foto: Orlando G Boström

 
Brita Hahne är populär ordningsexpert och senior arbetsmiljökonsult, och driver företaget Smpl - Organiserad enkelhet. Britas röda tråd är ENKELHET vilket genomsyras i allt hon gör, hur hon lär ut och föreläser. Den här texten publicerades ursprungligen på hennes blogg.