Nye centerledaren kommer ha allt att vinna

Illustration: Jens Almroth.


Centerpartiet kommer med största sannolikhet att välja Muharrem Demirok som ny partiledare, efter en process som i princip bekräftat att partiet avser fortsätta på Annie Lööfs linje. Det officiella valet sker först i februari, men inget tyder just nu på att något kommer att framkomma som skulle rubba slutresultatet.

Som så ofta är fallet har det ledarbytande partiets politiska motståndare – som ju, om de alls bryr sig, borde glädjas åt att en eventuell dålig kandidat vinner – ägnat stor tid åt att bekymra sig över den nye ledaren. 

I nyhetsrapportering och på sociala medier har framför allt Demiroks misshandelsdomar dragit till sig uppmärksamheten, men det är inte sannolikt att de kommer att fortsätta förfölja honom. Den här sortens skelett i garderoben brukar blekna bort när de väl vädrats ut tillräckligt, hur genant det än må vara för Demirok själv just nu.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!