Nya restriktioner införs

Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) håller en pressträff den 10 januari. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet


Regeringen inför nya restriktioner till följd av ökad smittspridning av den nya covid-19-varianten omikron. Det innebär bland annat att krogar måste stänga innan klockan 23 och de som kan ska arbeta hemifrån.

– Just nu befinner vi oss i en situation med rekordstor smittspridning. Och det vi har sett är att smittspridningen i Sverige har ökat sedan i höstas, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff den 10 januari.

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att vi är inne i en fjärde pandemivåg och att 2022 i ”hög grad kommer att präglas av pandemins konsekvenser på olika sätt”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!