Nu åtalas Hollywoodfrun Gunilla Persson – advokaten kommenterar


Hollywoodfrun, Gunilla Persson, 59 år, kommer att åtalas för den misstänka stölden av lyxiga solglasögon i West Palm Beach i Florida. Men efter att dokument nu har lämnats in till åklagaren kommer rubriceringen förmodligen nu att mildras till en förseelse, skriver Expressen.

Det var i maj som polis grep henne i West Palm Beach i Florida, USA. Hon misstänkts för att ha stulit en par lyxiga solglasögon av märket Chanel som var värda 4 700 kronor.

Polisens bevisning bygger på en övervakningsfilm och vittnen. Polisen säger att hon sätter på sig solglasögonen och går fram till kassan och betalar för en handväska. Därefter ska hon ha gått ut ur butiken med solglasögonen på huvudet, och greps sedan av polis.

Polisen skriver i anmälan att man på övervakningsfilmen kan se hela den misstänkta handlingen. Men enligt Gunilla Persson är det hela ett missförstånd.

När polisen pratade med henne ska hon ha tagit upp solglasögonen och satt dem på huvudet. Det fanns inte heller någon prislapp längre på solglasögonen. Själv säger hon att hon hade tänkt att lämna tillbaka solglasögonen till butiken. Men polisen hävdar att hon gått förbi butiken utan att ha gått in igen.

Hon fick sedan sitt i häkte i fem timmar innan hon betalade en borgenssumma på 43 000 kronor.

– Gunilla mår bra. Det här är ett missförstånd och hon är oskyldig. Vi ser fram emot att klara upp detta i sinom tid, sade Michael Murphy som är hennes advokat, till Palm Beach Post tidigare i maj. 

Det var egentligen tänkt att Gunilla Persson skulle ha åtalats i dag den 21 juni. Men det har blivit inställt, enligt Expressen.

”Det berodde alltså på att åtalet redan lagts fram, vilket de nya dokumenten nu visar, enligt handläggare på Circuit Criminal Department i Palm Beach”, skriver tidningen. 

I åtalet skriver åklagaren att Hollywoodfrun har begått en grov stöld. Ett sådant brott kan ge fängelse i upp till fem år.

Men efter att åtalet har lämnats in till tingsrätten ska man ha skrivit ned fallet från grov stöld till ”misdemeanor”, vilket betyder en förseelse. Det är dock oklart vad rubriceringen och påföljden blir eftersom uppgifterna ännu inte har förts in bland de offentliga dokumenten.

"Jag väntar mig inte någon rättegång", skriver hennes advokat, Philip T Ridolfo, till Expressen.

Gunilla Persson bor i Kalifornien men befinner sig för tillfället i Florida. Hon har dock inte velat kommentera den rättsliga processen, skriver tidningen.

Men däremot har hon uppdaterat sin Instagram där hon skriver att hon har checkat in på ett hotell i Miami och sedan planerar att resa vidare till New York.

Gunilla är mest känd för sin medverkan i tv-serierna ”Svenska Hollywoodfruar” och ”Svenska New York-fruar”. Hon har också varit med i ”Realitystjärnorna på godset” och ”Fångarna på fortet”.

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen