Migrationsverket varslar personal – 146 riskerar att sägas upp
Migrationsverket varslar personal efter minskad budget. Foto: Epoch Times-arkivbild


Migrationsverket måste minska antalet anställda på grund av en minskad budget. 146 medarbetare riskerar att bli uppsagda.

Allt sedan slutat av 2017 har behovet av personal minskat kraftigt eftersom färre har sökt asyl och asylboenden har avvecklats runt om i landet.

Varslen kommer att påverka de fem länen Västerbotten, Västernorrland, Stockholm, Östergötland och Skåne.

De flesta varslen sker i Stockholmsregionen där 94 personer väntas bli av med jobbet.

– Vem eller vilka som i slutändan blir uppsagda på grund av arbetsbrist är för tidigt att svara på. Naturlig personalomsättning, omplacering och även nya förutsättningar kan påverka hur många medarbetare som till sist behöver sluta, säger Annette Bäcklund, ordförande i Migrationsverkets omställningsråd, i ett pressmeddelande.

Migrationsverket hade cirka 8 400 anställda mellan åren 2015 och 2016. I dag har myndigheten omkring 5 900 medarbetare.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.