Mats Löfving delges misstanke om brott

Den tidigare Noa-chefen och regionchefen Mats Löfving har delgivits misstanke om tjänstefel av Åklagarmyndigheten. Foto: Johan Fredriksson (CC BY-SA 3.0)


Polischefen Mats Löfving har delgivits misstanke om brott. Detta i samband med tillsättningen av en underrättelsechef vid nationella operativa avdelning (Noa) för åtta år sedan.

Den tidigare Noa-chefen och regionchefen i Stockholm, Mats Löfving, misstänks för grovt tjänstefel i samband med tillsättningen av Linda Staaf som underättelsechef 2015, samt tjänstefel för beslutet att tilldela Staaf ett tjänstevapen 2020. 

Löfving förnekar brott, och såväl han som Staaf och ytterligare vittnen har förhörts inom ramen för utredningen. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!