Många döda i häftiga strider i Syrien
En bild tagen av civilförsvaret Vita hjälmarna, och vars äkthet har verifierats av nyhetsbyrån AP, visar räddningsarbetare i rasmassor efter ett flyganfall i södra Idlibprovinsen den 1 juni. Foto: Civilförsvaret Vita hjälmarna/AP/TT


Häftiga drabbningar mellan rebeller och regeringsstyrkor i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien har sedan torsdagen krävt 83 av de stridandes liv, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. 44 av de dödade var regeringstrogna soldater medan 39 jihadister och islamister också har fått sätta livet till.

Attackerna från den syriska regeringen och dess allierade Ryssland har i flera månader varit intensiva mot området, som till stora delar kontrolleras av den al-Qaidakopplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham. Men jihadisterna har gått till motoffensiv, intagit flera byar och på torsdagen kom besked om att minst 21 regeringssoldater dödats i strider. De rapporterades då ha ägt rum i områden i Idlibs grannprovins Hama.

– Våldsamma strider pågår, åtföljda av regimens och Rysslands flygattacker, säger SOHR:s chef Rami Abdel Rahman.

(TT-AFP)